Industry

Είδατε τη «Νορβηγία»; Κερδίστε και το soundtrack της που κυκλοφορεί από τη six d.o.g.s records

στα 10

Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ συνεχίζει τις προβολές της μετά από... λαϊκή απαίτηση! Από τη χαρά της, κάνει δώρο αποκλειστικά στους αναγνώστες του Flix το soundtrack της.

Flix Team
Είδατε τη «Νορβηγία»; Κερδίστε και το soundtrack της που κυκλοφορεί από τη six d.o.g.s records

Υπάρχουν εναλλακτικά success stories στο ελληνικό σινεμά και τέτοιο είναι η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ. Το φιλμ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το περασμένο καλοκαίρι, την ελληνική πρώτη του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι εδώ κι ένα μήνα ξεκίνησε τις προβολές του για το κοινό, με τρόπο επιλεκτικό και διαφορετικό: κάθε Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, στο Αστυ. Μια και οι προγραμματισμένες, 4 Σαββατιάτικες προβολές ήταν sold out, η «Νορβηγία» θα συνεχίσει τις νυχτερινές της επισκέψεις για όσο θελήσει το κοινό.

Δείτε ακόμη: H «Νορβηγία» στην κάμερα του Flix (λίγο πριν κατέβει κυριολεκτικά στη Μεσόγειο)

Η «Νορβηγία» είναι μια ταινία ιδιότυπη και χειροποίητη, απολαυστική και αταξινόμητη, που διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80 και εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας εποχής. Κεντρικός της χαρακτήρας ο Ζανό, ένας βρικόλακας που απεχθάνεται το φως, χορεύει, καίγεται, σκορπίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, αναζητώντας ένα «ζεστό κορίτσι». Το βρίσκει στην Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, και μαζί του αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Norway

Για να ντύσει αυτήν την παράξενη ιστορία ο Γιάννης Βεσλεμές, aka Felizol, δημιούργησε την καλύτερή του δουλειά ως τώρα, ένα vintage σάουντρακ με βάση αναλογικά synthesizers και drum machines. Ανάμεσά τους περίοπτη θέση έχουν ένα κομμάτι του 1958 και ένα του 1985. Το πρώτο είναι το «Ντράκουλα», σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη με τη φωνή του Τζων Στάκα και το δεύτερο το «Νορβηγία» των Χωρίς Περιδέραιο από τον έναν και μοναδικό δίσκο τους «Χορός για Μουσική» του 1985, και τα δυο κομμάτια ιδανικά για την ταινία, γραμμένα θα έλεγε κανείς πριν από αυτήν γι’ αυτήν.

Διαβάστε ακόμη: Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ πιστεύει στο ρομαντισμό... μέχρι θανάτου!

Norway 607

Το soundtrack της «Νορβηγίας» μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά από την Markos Series της six d.o.g.s records. Το άλμπουμ θα διατίθεται από το e-shop και το Bandcamp της six d.o.g.s. Ομως πέντε τυχεροί αναγνώστες του Flix μπορούν να το αποκτήσουν δώρο και μάλιστα σε ειδικό συλλεκτικό σακουλάκι παρέα με βρικολακίσια δόντια και σκόρδο για αυτοάμυνα! Δείτε το συλλεκτικό δώρο παρακάτω, μπείτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook και κάντε like, comment ή share για να διεκδικήσετε ένα soundtrack της «Νορβηγίας» ολόδικό σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου.

Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ συνεχίζει τις προβολές της κάθε Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, στο Αστυ, σε διανομή Feelgood. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

norway soundtrack 607