Buzz

Βόρεια Κορέα εναντίον Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο

στα 10

Το κόλπο έπιασε και οι Αρχές της Βόρειου Κορέας αντιδρούν στο «The Interview», το φιλμ στο οποίο οι Σεθ Ρόγκεν και ο Τζέιμς Φράνκο αναλαμβάνουν τη δολοφονία του Κιμ Τζονγκ Ουν.

Βόρεια Κορέα εναντίον Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο

To «The Interview» του Ιβαν Γκόλντμπεργκ σε σενάριο του Σεθ Ρόγκεν με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Τζέιμς Φράνκο μας χάρισε πριν από λίγο καιρό ένα από τα πιο διασκεδαστικά τρέιλερ που είδαμε πρόσφατα, πράγμα που ωστόσο δεν βάζει στην άκρη τις επιφυλάξεις μας για το τελικό αποτέλεσμα μιας κωμωδίας που αφηγείται την ιστορία δύο ρεπόρτερ που καταφέρνουν να κλείσουν μια συνέντευξη με τον δικτάτορα της Βορείου Κορέας, Κιμ Τζονγκ Ουν, για να ανακαλύψουν στην πορεία πως η αποστολή τους είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της CIA για να τον δολοφονήσουν.

Ο Σεθ Ρόγκεν περιγράφει το «The Interview» ως «οι "Τρεις Μέρες του Κόνδορα" με ηλίθιους», όχι δηλαδή μια πολιτική ταινία όπως ακόμη και άθελά της είναι, αφού δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει τη διάθεση μιας αμερικάνικης ταινίας να εισβάλλει στη Βόρειο Κορέα.

2

Ο Κιμ Μιόνγκ-τσολ, ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου της χώρας, σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, δήλωσε: «Υπάρχει μια ειρωνία στην υπόθεση της ταινίας, αφού παρουσιάζει την απελπισία της αμερικανικής κυβέρνηση και της αμερικανικής κοινωνίας. Μια ταινία για τη δολοφονία ενός ξένου αρχηγού κράτους καθρεφτίζει όλα όσα έχει κάνει η Αμερική στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία. Και ας μην ξεχνάμε ποιος σκότωσε τον Κένεντι - οι Αμερικάνοι. Στην πραγματικότητα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να προσέξει σε περίπτωση που ο αμερικανικός στρατός θελήσει να σκοτώσει κι αυτόν.»

Ο Κιμ Μιόνγκ-τσολ δήλωσε επίσης πως προτιμάει τις βρετανικές ταινίες, γιατί οι αμερικάνικες είναι γεμάτες από δολοφονίες και εκτελέσεις, προσθέτοντας πως «ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας καλός χαρακτήρας και αυτές οι ταινίες είναι πιο διασκεδαστικές». Η Guardian στο ρεπορτάζ της αναφέρει ωστόσο πως οι Βορειοκορεάτες έχουν κακή μνήμη, αφού την εποχή του «Die Another Day» οι αρχές της χώρας είχαν αφορίσει την ταινία επειδή περιείχε κακούς από τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κιμ Μιόνγκ-τσολ, δήλωσε πως ο Κιμ Τζονγκ Ουν είναι πολύ πιθανό να δει την ταινία. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε και τη δική του γνώμη...

Διαβάστε ακόμη: