Buzz

Το «Interstellar» θα είναι γυρισμένο σε φιλμ και όχι τρισδιάστατα. Το καταλάβαμε, κύριε Κρίστοφερ Νόλαν!

στα 10

Ενας από τους τελευταίους υπέρμαχους του φιλμ και πολέμιο της 3D τεχνολογίας, ο Κρίστοφερ Νόλαν φροντίζει να μας το υπενθυμίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εν μέσω των γυρισμάτων του «Interstellar».

Το «Interstellar» θα είναι γυρισμένο σε φιλμ και όχι τρισδιάστατα. Το καταλάβαμε, κύριε Κρίστοφερ Νόλαν!

Φτάνοντας κοντά στο τέλος των γυρισμάτων του «Interstellar», ο Κρίστοφερ Νόλαν πιο πολύ μιλάει παρά σκηνοθετεί...

Και το μόνο που έχει να πει τα τελευταία χρόνια είναι η εμμονή του με το φιλμ, η αντίδραση του απέναντι στη ψηφιακή εποχή και το μίσος του για το 3D.

Σε ένα γεύμα προς τιμήν του στο CinemaCon του Λας Βέγκας, ο Νόλαν μίλησε για το «Interstellar», δηλώνοντας πως το φιλμ είναι γυρισμένο με κάμερες ΙΜΑΧ, φυσικά σε φιλμ, πως η δράση θυμίζει «ντοκιμαντέρ», η δομή του είναι (ξανά) μη χρονολογική - εδώ επαίνεσε τον «Πολίτη Κέιν» αλλά και την «Οδύσσεια» του Ομήρου - και πως η ατμόσφαιρα του φιλμ τοποθετείται στη λογική «ενός διαστρικού ταξιδιού που σε ταξιδεύει σε μέρη που δεν θα μπορούσες να φτάσεις με ένα φυσιολογικό διαστημικό ταξίδι».

«Η νέα τεχνολογία πρέπει να χωνέψει τα μέσα που προϋπάρχουν και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη», δήλωσε ο Νόλαν για το δισταγμό του να δοκιμαστεί στο ψηφιακό γύρισμα ή να ενδώσει στην 3D τεχνολογία. Αναφερόμενος στον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» του Μπαζ Λούρμαν, ο Νόλαν επαίνεσε τη δουλειά που έγινε αλλά για την τεχνολογία αστειεύτηκε λέγοντας: «Οπως ένα στάδιο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για μια κωμωδία, έτσι και το 3D δεν λειτουργεί σε συνθήκες θέασης μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα.»

Διαβάστε ακόμη:

poster