Buzz

Δείτε πρώτοι το «Interstellar» στη γιγαντοοθόνη του ΝΟΗΣΙΣ

στα 10

Το Flix το ΝΟΗΣΙΣ και η VILLAGE σας προσκαλούν σε μία συγκλονιστική βόλτα στο διάστημα: 10 αναγνώστες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere του «Interstellar». Δηλώστε συμμετοχή!

Δείτε πρώτοι το «Interstellar» στη γιγαντοοθόνη του ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, είναι ένας υπερσύγχρονος πολιτιστικός και επιμορφωτικός χώρος που τελευταία ανοίγεται όλο και περισσότερο σε παράλληλες εκδηλώσεις προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του για την πολυτελή απόλαυση μίας κινηματογραφικής εμπειρίας. Το καλοκαίρι του 2013, προβλήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε παράλληλη πρεμιέρα με όλη την Ευρώπη, το «Springsteen & I», το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους πιστούς followers του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ πέρσι τον Οκτώβριο όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσά του είδαν (ή μάλλον, βίωσαν) στη μεγαλύτερη (17m x 23m) επίπεδη οθόνη της Ελλάδας την avant premiere του «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Το Flix έδωσε το παρών και στις δύο εκδηλώσεις ως χορηγός επικοινωνίας, και διαπιστώνοντας την εξαιρετική δουλειά και το άρτιο περιβάλλον του Κέντρου, συνεχίζει να στηρίζει τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του σε θέματα κινηματογραφικού πολιτισμού.

Ετοιμαστείτε λοιπόν γιατί... απογειωνόμαστε ξανά! Το ΝΟΗΣΙΣ θα προβάλει σε ειδική avant premiere το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν και οι αναγνώστες του Flix θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις.

Το Flix το ΝΟΗΣΙΣ και η VILLAGE σας προσκαλούν σε μία συγκλονιστική βόλτα στο διάστημα: 10 αναγνώστες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere του «Interstellar» που θα γίνει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20.30), στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση στείλτε email στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Interstellar στο ΝΟΗΣΙΣ». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2/11 και οι νικητές θα ενημερωθούν με email τη Δευτέρα μέχρι τις 12 το πρωί. Τσεκάρετε τα mail σας λοιπόν!

interstellar1

Με πρωταγωνιστές τους Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Κέιν, Ελεν Μπέρστιν, Κέισι Αφλεκ και Γουές Μπέντλει το «Interstellar» εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

interstellar2

«Θα είναι μία ταινία που θα μας φτάσει στο τελευταίο σύνορο της επιστημονικής μας κατανόησης για τα διαγαλαξιακά ταξίδια», ανέφερε ο Κρίστοφερ Νόλαν («Σκοτεινός Ιππότης», «Inception», «Memento») για τη σίγουρα μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη ταινία που έχει γυρίσει στην καριέρα του. Tο σενάριο βασίζεται στην πραγματική έρευνα του Κιπ Θορν, ενός αστροφυσικού του Caltech, του κέντρου ερευνών της NASA (ο Θορν μάλιστα κρατάει τον τίτλο του executive producer στην ταινία) και καλείται να μας ταξιδέψει σε μαύρες τρύπες του σύμπαντος, κάτι που θα έχει επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ταξίδι στο χρόνο και παράλληλες φυσικές διαστάσεις.

Interstellar Nolan

Το «Interstellar» υπόσχεται ένα επικό ταξίδι στα αστέρια, μέσω τεχνικών που το κάνουν να μοιάζει αληθινό σε κάθε επίπεδο στη μεγάλη οθόνη. Για τον Νόλαν, η ύπαρξη του ρεαλιστικού στοιχείου σε μια ταινία είναι ύψιστης σημασίας. Ο Νόλαν μαζί με τoν production designer, Νέιθαν Κρόουλι, ήθελαν το επιστημονικό στοιχείο να είναι ελεγχόμενο και προσγειωμένο. Για την παραγωγή του «Interstellar», το συνεργείο συμπεριέλαβε αστροναύτες, όπως η Μάρσα Αιβινς, και επισκέψεις στο Επιστημονικό Κέντρο της Καλιφόρνια. Η ιδέα ήταν πως κάθε τι που θα χρησιμοποιούταν για την παραγωγή της ταινίας, θα έπρεπε να είναι αληθινό, όσο αληθινός είναι και ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Ο Νόλαν λοιπόν γύρισε την ταινία σε φιλμ, στο «εξωτικό» τοπίο της Ισλανδίας κι απέφυγε τα blue screen.

Interstellar3

Πολλοί μιλούν για το ότι πρόκειται για το νέο «2011: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», κάτι που ακούγεται ως κινηματογραφική ιεροσυλία αλλά πηγάζει κι από τις επιρροές του σκηνοθέτη. «Το “2001”, το “Blade Runner” το οποίο ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες ταινίες μου, αλλά μου αρέσει μια μεγάλη γκάμα από πράγματα» είχε δηλώσει ο Νόλαν παρουσιάζοντας κάποια πρώτα πράγματα για την ταινία στο φεστιβάλ της Comic Con το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιρροή μου όμως υπήρξε το “2001”, το οποίο είχε βγει ξανά στις αίθουσες μετά τον «Πόλεμο των Αστρων» κι έτσι μπόρεσα να πάω να το δω με τον πατέρα μου στο σινεμά. Ηταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω. Εχουμε την φιλοδοξία στο “Interstellar”, όχι να κάνουμε αυτό που έκανε εκείνη η ταινία, αλλά να αφηγηθούμε μια εξίσου φιλόδοξη ιστορία, ανάλογου μεγέθους. Θα ήθελα τα παιδιά να πάνε στο σινεμά με τον πατέρα τους και να δουν αυτή την ιστορία να ξετυλίγεται στην οθόνη».

Interstellar4

Σας περιμένουμε στο ΝΟΗΣΙΣ λοιπόν για την απόλυτη εμπειρία. Σκεφτείτε το: προβολή σ' ένα κοσμοθέατρο, σ' έναν κινηματογράφο που διαθέτει την μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη της Ελλάδας (διαστάσεων 17m x 23m), στο χώρο που κανονικά γίνονται παρουσιάσεις αστροφυσικών ταινιών μεγάλου format με ειδικές επιστημονικές συνθήκες. Ξεκινώντας από εικόνα και καταλήγοντας στον ήχο: ψηφιακός DTS cinema surround που κατακλύζει την αίθουσα, με τη βοήθεια τριάντα ηχείων και έντεκα ενισχυτών.

Το «Interstellar» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου από τη VILLAGE

Interstellar5

Διαβάστε ακόμη:

Interstellar poster