Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτή είναι η υπόθεση του «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά

στα 10

Γραμμένη από τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου, η μικρού ταινία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Flix Team
Αυτή είναι η υπόθεση του «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά

Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, όπου δίπλα στον Ματ Ντίλον συμπρωταγωνστεί η Δάφνη Πατακιά, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ντιέγκο Γκαρσία ενός dp που έχει δουλέψει σε φιλμ όπως το «Cemetery of Splendor» του Απιτσατπόνγκ Βιρεσετάκουν, το «Neon Bull» του Γκαμπριέλε Μασκάρο, το «Our Time» του Κάρλος Ρεϊγάδας και την σειρά του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν «Too Old to Die Young».

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινικ Λιουνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης ενώ οι εταιρίες παραγωγής του φιλμ η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5 ειδικέυονται σε διαφημιστικά και branded content, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτς.

Σήμερα, στον κατάλογο του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, διαβάζουμε και την υπόθεση:

Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπκότητές τους. Το «Nimic» είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη...

Διαβάστε ακόμη: «Pop. 1280»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Ευνοούμενη»

Στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που διεξάγεται φέτος από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους το «Mom's Movie» της Στέλλας Κυριακοπούλου και το «Ολες οι Φωτιές η Φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη.