Buzz

Ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου υπερασπίζεται τους δημιουργούς του «Game of Thrones» (και το τέλος της σειράς)

στα 10

Ο Τζέιμι Λάνιστερ θεωρεί τις αντιδράσεις για το τέλος της σειράς «ανόητες»...

Ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου υπερασπίζεται τους δημιουργούς του «Game of Thrones» (και το τέλος της σειράς)

Το «Game of Thrones» τελείωσε με μεγάλο πάταγο. Αλλά όχι αυτό που περίμεναν οι παραγωγοί της σειράς-φαινομένου, μετά από 10 χρόνια. Το κοινό, στην καλύτερη περίπτωση, διχάστηκε. Στη χειρότερη, εξαγριώθηκε. Δριμύτατη κριτική, εκατομμύρια αρνητικά σχόλια στο youtube, εμφάνιση των ονομάτων των δύο δημιουργών, (Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάιζ) στη google αναζήτηση «κακών σεναριογράφων». Σκληρό.

Διαβάστε επίσης: Οι φανς του «Game of Thrones» απαιτούν από το HBO να ξαναγυρίσει την όγδοη σεζόν

Ακόμα και η Λίνα Χίντι, η Βασίλισσα Σέρσεϊ, βγήκε δημόσια κι έκανε δηλώσεις: «Θα ήθελα να τα πιω μια μέρα με τον Ντέιβιντ και τον Νταν και να τους τα πω ένα χεράκι. Στην Σέρσεϊ άξιζε ένας πιο εντυπωσιακός θάνατος!» [Διαβάστε αναλυτικά όλη της τη δήλωση]

game of thrones 607

Σήμερα όμως, ο «Τζέιμι Λάνιστερ», ο αδελφός/εραστής της, έρχεται για να υπερασπιστεί το τέλος που επέλεξαν οι Μπένιοφ και Γουάιζ και να παρακινήσει τους φανς να χαμηλώσουν τους τόνους και να αναγνωρίσουν «ότι όλη η ομάδα του GoT δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για αυτό που είδαμε...»

Οποιος νομίζει ότι υπάρχει κάποιος πιο συναισθηματικά συνδεδεμένος, πιο διαβασμένος, πιο φανατικός, πιο παθιασμένος, να χειριστεί το Game of Thrones από τους δύο δημιουργούς, είναι απλά ανόητος...»

Αυτά συνέβησαν το Σάββατο, που ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου αποδέχθηκε την πρό(σ)κληση να βρεθεί ανάμεσα στους φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων και θεατές της σειράς στο συνέδριο «Con of Thrones» που πραγματοποιήθηκε στο Νάσβιλ.

Εκεί, του έγιναν σκληρές ερωτήσεις για αυτό το τέλος κι εκείνος, γλυκά και χαμογελαστά όπως συνηθίζει, απάντησε σε όλα.

game of thrones 607

«Σε κάθε κύκλο της σειράς δεχόμασταν έντονη κριτική για κάποια πράγματα. Ομως αυτό που συνέβη μετά την ολοκλήρωση του GoT ήταν ανεπανάληπτο. Και μάς επηρέασε όλους - ξεπήδησε στις συζητήσεις μας στο WhatsApp group που έχουμε οι ηθοποιοί και οι δημιουργοί. Ολοι ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι γιατί μερικά σχόλια ήταν ανελέητα. Αν κάνεις το λάθος να αρχίσεις να τα διαβάζεις, ξέχνα το. Γιατί παιδιά όταν θυμώνετε (και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς θύμωσαν) αρχίζετε τα "Γαμημένοι μαλάκες. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Το καταστρέψατε, γκρεμίσατε τον κόσμο του Μάρτιν". Για εσάς μπορεί όλο αυτό να έχει πλάκα. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, για εμάς δεν έχει...»

«Ολοι νιώσαμε πολύ περίεργα γιατί σκεφτόμασταν "τι στο διάολο; Ολοι δουλέψαμε τόσο σκληρά!" Οχι, δεν σας ζητώ να μας λυπηθείτε κι όλας, για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν είναι αυτό που λέω. Απλά σας εξηγώ πώς εκλάβαμε κι εμείς όλες τις αντιδράσεις...»

Τους είναι πολύ σκληρό να αποδεχθούν ότι όσοι αγαπούσαν τη σειρά, σήμερα τους θεωρούν τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο...»

«Οποιος νομίζει ότι υπάρχει κάποιος πιο συναισθηματικά συνδεδεμένος, πιο διαβασμένος, πιο φανατικός, πιο παθιασμένος, να χειριστεί το Game of Thrones από τους δύο δημιουργούς, είναι απλά ανόητος. Πέρασαν 10 χρόνια της ζωής τους να μελετούν και να σκέφτονται πώς θα το τελειώσουν. Να ξέρετε ότι διάβασαν τα σχόλιά σας. Εσείς κάθεστε μπροστά από ένα κομπιούτερ και γράφετε "Γαμημένοι ηλίθιοι σεναριογράφοι. Μαλάκες" Ενώ σε εκείνους, όπως και σε όλους μας στην ομάδα - από τους ηθοποιούς, μέχρι τους κομπάρσους και τους τεχνικούς, χιλιάδες άτομα, μάς βγήκε ο πάτος για να προσφέρουμε το καλύτερο σόου και το καλύτερο δυνατό τέλος που μπορούσαμε...»

Δείτε ένα απόσπασμα από το πάνελ του «Con of Thrones» εδώ:


Διαβάστε περισσότερα: