Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ αγκαλιάζει την παράνοια στο πρώτο τρέιλερ του «Nightcrawler»

στα 10

Φέρνοντας στο μυαλό τις καλές στιγμές του Κρίστιαν Μπέιλ, ο Τζέικ Τζίλενχαλ μοιάζει να δοκιμάζει τα όριά του – και τα δικά μας – στο πρώτο τρέιλερ του «Nightcrawler».

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ αγκαλιάζει την παράνοια στο πρώτο τρέιλερ του «Nightcrawler»

Στο σημερινό Λος Αντζελες, μακριά από τα celebrities και τις φωτογραφήσεις, στο σκοτάδι της νύχτας και του εγκλήματος, ο Λου Μπλουμ, απεγνωσμένος να βρει μια δουλειά, ανακαλύπτει τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του αστυνομικού ρεπορτάζ. Διεισδύει σ’ ένα ανεξάρτητο τηλεοπτικό συνεργείο που μαγνητοσκοπεί τρακαρίσματα, πυρκαγιές, φόνους κι όποια καταστροφή βρεθεί στο διάβα του και, μαζί τους, ο Λου βυθίζεται στην απειλητική, επικίνδυνη σφαίρα του «nightcrawling», εκεί όπου ο λυγμός της κάθε σειρήνας του περιπολικού ακούγεται σα λαχείο και τα θύματα μεταφράζονται σε δολάρια. Με τη βοήθεια της Νίνα, μιας βετεράνου στις τοπικές τηλεοπτικές ειδήσεις, ο Λου θριαμβεύει. Στη διψασμένη αναζήτηση υλικού, γίνεται ο σταρ της δικής του ιστορίας.

Ετσι διαβάζει η σύνοψη του «Nightwalker» του Νταν Γκίλροϊ, με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ σε μια ερμηνεία που μοιάζει, ως τώρα, να φέρνει κοντά τον Κρίστιαν Μπέιλ του «The Machinist» και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο του «Ταξιτζή», σ’ ένα υποκριτικό σερί του ηθοποιού που ξεκίνησε ήδη από το «Prisoners» και το «Enemy» του Ντενί Βιλνέβ. Ο Νταν Γκίλροϊ δεν έχει τα διαπιστευτήρια για να μας ενθουσιάσει (τα σημαντικότερα credits του είναι ότι υπογράφει τα σενάρια ταινιών σαν τα «Real Steel» και «The Bourne Legacy», είναι αδελφός του επίσης σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τόνι Γκίλροϊ και… σύζυγος της Ρενέ Ρούσο που επίσης πρωταγωνιστεί ως Νίνα), αλλά δεν αποκλείεται αυτό εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο να είναι το εισιτήριό του για την αναγνώριση.

Το «Nightcrawler» έκανε την πρώτη του, παιχνιδιάρικη εμφάνιση πριν τρεις μέρες, μ’ ένα πρωτότυπο teaser που εμφανίστηκε στις μικρές αγγελίες, με τον Λου Μπλουμ του Τζέικ Τζίλενχαλ να πλασάρει τον εαυτό του ως ιδανικό υποψήφιο για δουλειά (δείτε το εδώ). Το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, μαζί με την pulp αφίσα της ταινίας, μοιάζει ακόμα πιο συναρπαστικό, με τον Τζίλενχαλ, αδυνατισμένο κατά 15 κιλά, να μη διστάζει να περάσει από… την πίσω πλευρά του καθρέφτη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον σπάσει με το γυμνό του χέρι (σκηνή που, πράγματι, στο γύρισμα, έστειλε τον ηθοποιό στο νοσοκομείο!). Δείτε το παρακάτω και περιμένετε περισσότερα, πριν η ταινία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 39ο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο (διαβάστε τι άλλο θα προβληθεί εκεί).

Διαβάστε ακόμη:


Δειτε εδώ το δεύτερο ακόμη πιο παρανοϊκό τρέιλερ του «Nightcrawler»:


nightposter