Buzz

Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει στο Variety τι πιστεύει για τον Λαρς φον Τρίερ, την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Κρουζ

στα 10

Με 3 πολύ διαφορετικές ταινίες μεταξύ τους να κάνουν πρεμιέρα τον επόμενο μήνα, το Variety την επέλεξε ως «Show Woman of the Year» κι εκείνη τους πήγε βόλτα πίσω στην καριέρα της...

Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει στο Variety τι πιστεύει για τον Λαρς φον Τρίερ, την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Κρουζ

Πάντα τρέμει την πρώτη μέρα στο γύρισμα. Είναι 51ων χρονών και ο χρόνος της είναι πολύτιμος - οι σκηνοθέτες πρέπει να την τρομάζουν. Ολη της η καριέρα έμοιαζε με βουτιά από αεροπλάνο (που κάποτε έκανε για πλάκα 6 φορές τη μέρα). Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Μέριλ Στριπ τής έστειλε μέιλ για να ζητήσει «αν μπορούσε κι εκείνη να παίξει στο "Big Little Lies".

Aυτά, κι άλλα πολλά, αποκαλύπτει η Νικόλ Κίντμαν στο περιοδικό Variety που την επέλεξε ως «Show Woman of the Year», εξώφυλλο και κεντρική του συνέντευξη. Με 3 πολύ διαφορετικές ταινίες μεταξύ τους να κάνουν πρεμιέρα τον επόμενο μήνα («Destroyer», «Α Βοy Erased» και «Aquaman»)

Πόσα από αυτά, ξέρατε;

Διαβάστε επίσης: Η Νικόλ Κίντμαν δεν πιστεύει ότι είναι celebrity (και ήθελε να γίνει καλόγρια)

Nicole Kidman Variety 607 1

Είναι η γυναίκα που θα φάει από το πιάτο σου Ο φίλος της και συμπατριώτης της Χιου Τζάκμαν αποκαλύπτει ότι είναι το στιλ του ανθρώπου που θα παραγγείλει ένα φαγητό, αλλά θα λιγουρεύεται και το πιάτο σου. «Θα ρωτήσει "α τι είναι αυτό που πήρες εσύ", μόλις έρθει το πιάτο σου, και χωρίς να περιμένει απάντησει θα σου φάει 2-3 πιρουνιές. Μία φορά στις διακοπές ήπιες όλο τον καπουτσίνο μου!»

Θεωρεί ότι ο χρόνος είναι χρήμα: «Οταν κατάλαβα τι ήθελα να κάνω, να χτίσω μία καριέρα που να αντέξει σε βάθος χρόνου, άρχισα να κάνω και τις αντίστοιχες επιλογές. Ηθελα ρόλους και ιστορίες που είχαν κάτι να πουν, να επικοινωνήσουν. Τώρα που είμαι 51, ο χρόνος είναι ακόμα πιο πολύτιμος, οι επιλογές μου είναι ακόμα πιο κρίσιμες. Δεν έχω άπλετες ευκαιρίες πια...»

Κι όμως, πάντα διάλεγε την αγάπη από τη δουλειά «Πάντα έκανα επιλογές για την αγάπη και φρόντιζα η δουλειά να ταιριάζει γύρω από αυτό» λέει η Κίντμαν που σήμερα μένει στο Νάσβιλ μαζί με τον country star σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. «Και τότε, για τον Τομ μετακόμισα στην Αμερική από την Αυστραλία. Για να κάνω οικογένεια μαζί του. Οχι το ανάποδο...»

Δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Γκας Βαν Σαντ Για το «To Die For», ο Γκας Βαν Σαντ είχε συναντηθεί με 25 ηθοποιούς (από την Ελεν Ντιτζένερις και την Μεγκ Ράιαν, μέχρι την Πατρίτσια Αρκέτ). Εκείνη δεν ήταν μέσα σε αυτές. Τον πήρε τηλέφωνο και τον έπεισε ότι μόνο εκείνη ήταν η σωστή για το ρόλο. «Το ξέρω ότι δεν είμαι η πρώτη σου επιλογή, αλλά άσε με να σου πω γιατί γεννήθηκα για να παίξω αυτό το ρόλο» του είπε. Οταν έκλεισαν το τηλέφωνο, ο Βαν Σαντ αναφώνησε «ναι, η Νικόλ πρέπει να τον παίξει...»

Nicole Kidman Variety 607 2

Λαρς φον Τρίερ: ο πιο παράξενος άνθρωπος που έχει δουλέψει Ισως θυμάστε το making of του «Dogville», με την Νικόλ Κίντμαν να σπάει μπροστά στην κάμερα «ελάτε να με σώσετε». Σήμερα λέει ότι ο Τρίερ ήταν «ο πιο παράξενος σκηνοθέτης, και γενικότερα άνθρωπος, που έχει συνεργαστεί». «Δεν χρησιμοποιούσε σχεδόν ποτέ την πόρτα για να μπει σε έναν χώρο. Μπορεί να σκαρφάλωνε από το μπαλκόνι για να μπει στο σετ. Οι μετακινήσεις του στην Ευρώπη και στα φεστιβάλ γινόντουσαν οδικώς, γιατί δεν πετάει. Σε πήγαινε για περπάτημα στο χιόνι και στο κρύο στα δάση, κι αυτό το θεωρούσε πρόβα. Κι άλλα πολλά τέτοια...» Ομως αυτό πια δεν την πειράζει. «Κι εγώ είμαι παράξενη. Οταν κι άλλοι άνθρωποι είναι παράξενοι, αυτό δεν είναι παράξενο για μένα...»

Female empowerment Η Κίντμαν έχει πάρει κάποιες πρακτικές αποφάσεις στη ζωή και την καριέρα της για να ενισχύσει τη θέση των γυναικών στο Χόλιγουντ. Πρώτα από όλα, η εταιρία της «Blossom Films» είναι στελεχωμένη από 50% γυναίκες και επίσης κρατάει το ίδιο ποσοστό στα πρότζεκτ που επιλέγει. «Τα τελευταία χρόνια, η όλη συζήτηση που άνοιξε για την ισότητα στο Χόλιγουντ με έκαναν να πάρω κάποιες αποφάσεις - όπως να συνεργάζομαι κάθε 18 μήνες με μία τουλάχιστον γυναίκα σκηνοθέτη....» Και το έκανε: Σοφία Κόπολα («The Beguiled»), Τζέιν Κάμπιον («Top of the Lake 2»), Κάριν Κουσαμα («Destroyer»), Αντρεα Αρνολοντ («Big Little Lies 2»), Σούζαν Μπίερ («The Undoing») «Κι όμως, σε αυτά τα 2.5 χρόνια, δεν έχουν γίνει σπουδαίες αλλαγές: μόνο δύο φορές είχα γυναίκα διευθύντρια φωτογραφίας. Δεν είναι αρκετές...»

#metoo «Νομίζω ότι έχουμε πολύ μακρύ δρόμο μπροστά μας. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη. Ολοι το ξέρουμε αυτό και το σημαντικό είναι να το υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εδώ για το μαραθώνιο. Γιατί οι άνθρωποι τείνουν να λένε εύκολα «πάει κι αυτό» και να το ξεχνάνε. Εδώ έχουμε ένα πολύ σοβαρό συστημικό θέμα και θα πρέπει να το παλέψουμε για χρόνια και χρόνια για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις δομές της κοινωνίας μας...»

Big Little Lies

Σε εκείνην δεν άρεσε ο εαυτός της στο «Big Little Lies» «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω την απήχηση που είχε αυτός ο ρόλος στην καριέρα μου. Ισως είναι ο ρόλος με το μεγαλύτερο αντίκτυπο και τη μεγαλύτερη αναγνώριση. Ο κόσμος ακόμα με σταματά στο δρόμο. Ομως δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με την ερμηνεία μου. Δεν ξέρω αν μου άρεσε. Θυμάμαι να βλέπω τη σκηνή στην ψυχοθεραπεύτρια, τη σκηνή που το κοινό αγάπησε πολύ, κι εγώ να θεωρώ ότι είμαι απαίσια. Ισως γιατί ένιωσα πάρα πολύ ευαίσθητη κι εκτεθειμένη. Ισως δεν άντεχα να με κοιτάζω...»

Mέριλ Στριπ Το βράδυ μετά τη μεγάλη νίκη του «Big Little Lies» στις Χρυσές Σφαίρες 2018, η Κίντμαν και η Ριζ Γουίδερσπουν (σ.σ. παραγωγοί της σειράς, επίσης) πήραν ένα μέιλ από την Μέριλ Στριπ. «Μάς έγραψε κάτι του τύπου "Μάλλον τώρα πρέπει να έρθω κι εγώ στο καστ...» Και μείναμε άφωνες. «Τι συνέβη μόλις τώρα; Η Μέριλ Στριπ μάς ζητά έναν ρόλο;». Για τα πρακτικά, η Κίντμαν αποκαλύπτει ότι η Στριπ υπέγραψε χωρίς καν να δει το σενάριο. «Δεν το είχε καν διαβάσει. Τόσο πολύ μάς εμπιστεύτηκε και θέλησε να μας στηρίξει...»

Big Little Lies Meryl Streep 607

Η Στριπ ερμηνεύει την πεθερά της Κίντμαν στη δεύτερη σεζόν του «Big Little Lies», οπότε οι δυο τους μοιράστηκαν πολλές σκηνές μαζί. «Ημουν τρομοκρατημένη. Παίζεις απέναντι στην Σπουδαία. Ετσι κι αλλιώς έχω άγχος ως ηθοποιός, αλλά το να παίξω με την Μέριλ Στριπ και να μην την απογοητεύσεις (να σκεφτεί «ποια είναι αυτή η άσχετη;») ήταν τρομαχτικό. Επιπλέον, έπρεπε να παραδώσουμε ένα δεύτερο κύκλο που θα ήταν εξίσου σπουδαίος και μία τηλεοπτική σειρά που θα αξίζει να έχει την Μέριλ Στριπ στο καστ. Το χρωστούσαμε σε εκείνη και σε όλες τις γυναίκες...»

Θα υπάρξει «Big Little Lies 3»; «Θα είναι πολύ δύσκολο να συντονίσουμε ξανά τα προγράμματα όλων και να ξαναμαζευτούμε όλες μαζί. Αλλά όλες θα θέλαμε να το κάνουμε!»

Ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο vs καριέρα στο Χόλιγουντ Ο Χιου Τζάκμαν και πάλι αποκαλύπτει ότι είναι πολύ ριψοκίνδυνη. «Το ξέρετε ότι το χόμπι της ήταν η ελεύθερη πτώση από αερπλάνο; Μαζί με τον Τομ Κρουζ, το έκαναν συνέχεια. Μια μέρα έπεσε 6 φορές!» Η ίδια παρομοιάζει αυτές της τις περιπέτειες με όλη της τη ζωή και την καριέρα της. «Πάντα έτσι ήμουν. Εβλεπα κάτι ριψοκίνδυνο κι έλεγα "το θέλω", μετά μου κοβόντουσαν τα πόδια και σκεφτόμουν "όχι όχι όχι δε γίνεται", ενώ ταυτόχρονα βουτούσα!»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Νικόλ Κίντμαν στο επίσημο site του Variety

Διαβάστε περισσότερα: