Buzz

Γιατί τα έβαλαν οι αεροσυνοδοί με την Νικόλ Κίντμαν;

στα 10

Μια διαφήμιση για μια αεροπορική εταιρία έφερε την Νικόλ Κίντμαν στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης γύρω από το ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των γυναικών.

Γιατί τα έβαλαν οι αεροσυνοδοί με την Νικόλ Κίντμαν;

Σε ανοιχτή επιστολή προς την Νικόλ Κίντμαν, η Ενωση Επαγγελματιών Αεροσυνοδών (Apfa) διαμαρτυρήθηκε με την απόφαση της ηθοποιού να είναι το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της αεροπορικής εταιρείας Etihad σε ένα ρόλο που έρχεται σε σύγκρουση με το ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η Ενωση αναφέρει πως η Etihad, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες των Αραβικών Εμιράτων, είναι γνωστή για τις διακρίσεις στα εργασιακά θέματα και την υποτιμητική αντιμετώπση των γυναικών υπαλλήλων της.

Nicole Kidman Etihad Ad 607

Διαβάστε ακόμη: Αυτό ήταν το πιο αστείο βίντεο της εβδομάδας: Νικόλ Κίντμαν - Τζίμι Φάλον

«Τον προηγούμενo μήνα, στις 8 του Μάρτη, Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας», γράφει η επιστολή, «είπες πως "Οραματίζομαι ένα κόσμο όπου όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια θα έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα". Αργότερα την ίδια εβδομάδα είδαμε ότι εμφανίστηκε σε μια νέα καμπάνια της Etihad, μιας εταιρείας που η Wall Street Journal έχει δήμοσια αποκαλύψει ότι απολύει γυναίκες υπο συνθήκες αν μείνουν έγκυες και αναγκάζει τις αεροσυνοδούς να ζουν με περιοριστικά μέτρα. Αυτές είναι πρακτικές που η Afpa παλεύει να εξαλείψει εδώ και δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Πάτρικ Στιούαρτ είναι ο πιο ενοχλητικός συνεπιβάτης που μπορεί να σου τύχει;

Κανένα σχόλιο σε όλα τα παραπάνω δεν ήρθε από την πλευρά της Νικόλ Κίντμαν, αλλά η Etihad φρόντισε να απαντήσει άμεσα δηλώνοντας πως έγινε μια παγκόσμια, βραβευμένη εταιρεία ακριβώς επειδή δίνει αξία στους υπαλλήλους της και τους συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Δήλωσε επίσης πως σέβεται την εγκυμοσύνη των αεροσυνοδών της.

Η αλήθεια ίσως κρύβεται κάπου στη μέση ή στο διαφημιστικό-υπερπαραγωγή που μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: