Buzz

Οταν ο Νίκολας Κέιτζ γίνεται τέχνη

στα 10

Στο «The Syrup Loft» του Λος Αντζελες πραγματοποιείται μία έκθεση, αλλιώτικη από όσες μπορεί να έχετε επισκεφτεί στη ζωή σας: «The Nicolas Cage Art Show». Nαι, όπως το ακούτε. Μπείτε να δείτε τον Νικ ως έργο τέχνης...

Οταν ο Νίκολας Κέιτζ γίνεται τέχνη

Νίκολας Κέιτζ: οσκαρικός πρωταγωνιστής, action hero, μπιμουβάς, καλός ηθοποιός, κακός ηθοποιός, καλός ηθοποιός που αυτοπαρωδείται - αμφιλλεγόμενη cult προσωπικότητα πέρα για πέρα. Τώρα και έργο τέχνης. Ολα ξεκίνησαν από μία ιδέα που είχε ο Εζρα Κροφτ, μεγάλος φαν του Κέιτζ, υπάλληλος σε πολυκατάστημα με είδη σπιτιού και τώρα curator του art show: θα έπρεπε να υπάρχει μία έκθεση αφιερωμένη στον Νίκολας Κέιτζ. «Σίγουρα το Ιντερνετ θα βρει κάτι τέτοιο ότι είναι ανόητο, αλλά υπάρχει φανατικό κοινό που θα δημιουργήσει πραγματική τέχνη» σκέφτηκε. Κι έτσι πόσταρε μία αγγελία στο Craigslist προσκαλώντας τους φανς να του στείλουν τα έργα τους. Το inbox του μπλόκαρε από τις συμμετοχές.

«Αρχισαν να έρχονται έργα με τέτοιο ρυθμό που αμέσως κατάλαβα ότι είχαμε χτυπήσει φλέβα χρυσού! Από την πρώτη εβδομάδα είχαμε συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από πίνακες και η ροή δεν σταμάτησε μέχρι και το πρώτο σόου...»

1ο Εζρα Κροφτ με μερικά από τα εκθέματα

Το πρώτο σόου έγινε στο Σαν Φρανσίσκο, τον Απριλίο που μας πέρασε. Είχε τέτοια επιτυχία που αμέσως του έγινε η πρόταση για τη δεύτερη έκθεση στο Λος Αντζελες. Ολα τα έργα έχουν διαφορετικό στιλ, αισθητική, ύφος. Ολα έχουν ως αντικείμενό τους τον χολιγουντιανό πρωταγωνιστή.

Γιατί ο Κέιτζ προκαλεί τέτοιο, έστω κιτς, θαυμασμό; Γιατί αποτελεί πηγή έμπνευσης και λατρείας των φανς; «Γιατί μεταμορφώνεται στον κάθε χαρακτήρα....» λέει ο Κροφτ. «Αφηγείται ιστορίες. Μπορεί να μην παίζει πάντα στα γυαλιστερά blockbusters του Χόλιγουντ, αλλά κάνει ενδιαφέρουσες επιλογές. Είναι χαμαιλέοντας!»

2Το πόστερ της έκθεσης

Κάποιοι από τους καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν το θέμα σοβαρά: κατασκευάζουν προσωπογραφείες, πορτρέτα, εμπνευσμένες αναγνώσεις ταινιών και χαρακτήρων του Κέιτζ. Αλλοι πάλι συνεχίζουν την πλάκα που τον θέλει Βούδα, Μίκι Μάους, γκέισα μικρό μου πόνι και ορθόδοξο Αγιο Νικόλα.

Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα δείγματα των εκθεμάτων που συγκεντρώσαμε:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Περισσότερος Νίκολας Κέιτζ: