Φεστιβάλ / Βραβεία

Νιαουρίστε μαζί τους! Το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ γάτας είναι εδώ!

στα 10

Ηταν απλά θέμα χρόνου να κατοχυρωθεί και φεστιβαλικά η μανία με τα ερασιτεχνικά βίντεο του YouTube που εδώ και χρόνια αποθεώνουν το πόσο χαριτωμένη μπορεί να είναι μια γάτα. Μάθετε τα πάντα για το πρώτο Internet Cat Video Film Festival!

Νιαουρίστε μαζί τους! Το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ γάτας είναι εδώ!

To Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 30 Αυγούστου, στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, μέρος των καλοκαιρινών δράσεων του Walker Art Gallery και ήδη αποκτά δημοσιότητα ίδιου μεγέθους με την επιτυχία που έχουν στο YouTube τα βίντεο με τις ανά τον κόσμο γάτες που επιδεικνύουν τα ταλέντα τους, κερδίζοντας τον τίτλο των απόλυτων σταρ της ιντερνετικής εποχής.

Σύμφωνα με μια άτυπη έρευνα, το 80% του YouTube κυριαρχείται από ερασιτεχνικά βίντεο με γάτες που παίζουν πιάνο, κρύβονται σε κουτιά, πηδάνε από καναπέ σε καναπέ, κυνηγούν ό,τι βρουν μπροστά τους, μοιάζουν στον Νίκολας Κέιτζ (!), σε μια λίστα που μοιάζει να μην έχει ορατό τέλος.

Το Φεστιβάλ θα ζητήσει από το κοινό να ψηφίσει τα αγαπημένα του γατό-βίντεο (κάντε το και εσείς εδώ) και θα προβάλλει τα πιο περιζήτητα από αυτά σε έναν εορτασμό της μανίας που εισέβαλε από το πουθενά στην ποπ κουλτούρα, μετατρέποντας κάτι που παλιότερα θα έπαιζε μόνο στο «America's Funniest Home Videos» σε μια πραγματική επανάσταση.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το ιδιαίτερο αυτό Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του Walker Art Gallery και δείτε παρακάτω ένα από τα πολύ αγαπημένα french pop γατιά του Διαδικτύου.