Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» του Aπόστολου Καρακάση υποψήφιο για το βραβείο Prix Europa 2016

στα 10

Σημαντική διάκριση η υποψηφιότητα του ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση στην κατηγορία Prix Europa 2016 για το καλύτερο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Flix Team
Το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» του Aπόστολου Καρακάση υποψήφιο για το βραβείο Prix Europa 2016

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τηλεοπτικών, Ραδιοφωνικών και Διαδικτυακών παραγωγών «PRIX EUROPA 2016» θα διεξαχθεί φέτος από τις 15έως τις 21 Οκτωβρίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Στόχος του, ετησίως, είναι να αναδείξει τα καλύτερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα Ευρωπαίων δημιουργών, ενώ στις 22 Οκτωβρίου, κατά την επίσημη τελετή, θα απονεμηθούν συνολικά 13 βραβεία.

Στην κατηγορία «Τηλεοπτικά Ντοκιμαντέρ», σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, διαγωνίζεται φέτος και το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» του Απόστολου Καρακάση, σε παραγωγή του Μάρκου Γκαστίν και της Ελένης Χανδρινού, που αφηγείται τηνμακρόχρονη προσπάθεια των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, ναεπαναλειτουργήσουν μόνοι τους το κλειστό εργοστάσιο, σύμφωνα με τις αρχές τηςάμεσης δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη: Η ουτοπία ως το ανέφικτο ή ως όραμα; Ο Απόστολος Καρακάσης μιλάει στο Flix για το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία»

Επόμενος Σταθμός Ουτοπία 607

Μετά την πρεμιέρα του στο IDFA και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση ταξιδεύει συνεχώς στον κόσμο. Τον Οκτώβριο θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Πόλης του Μεξικού, στο Διεθνές ΦεστιβάλΚινηματογράφου του Osnabrück της Γερμανίας, στα φεστιβάλ Cinedoc στη Γεωργία,BIFED στην Τουρκία, DOCUMENT στη Σκωτία και στο Φεστιβάλ ΕλληνικούΝτοκιμαντέρ της Χαλκίδας. Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 21:50 θα προβληθεί στην ΕΡΤ 2

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία»