Industry

Οι σπουδές κινηματογράφου στο New York College είναι classic!

στα 10

Επειδή πάντα θα είναι μια κατάλληλη εποχή για να ασχοληθεί κανείς με το σινεμά, το New York College κάνει τη διαφορά με την ίδια συνέπεια, εδώ και 15 χρόνια.

Flix Team
Οι σπουδές κινηματογράφου στο New York College είναι classic!

Με υπεύθυνο σπουδών τον Δημήτρη Παναγιωτάτο και μια σειρά από εκλεκτούς διδάσκοντες (από τον Παντελή Βούλγαρη μέχρι την Εύα Στεφανή), το κινηματογραφικό τμήμα του New York College είναι κάτι παραπάνω από ακόμη ένας τρόπος να μάθεις σινεμά. Σε απόλυτη επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα, με ενδιαφέρον για την πρακτική αλλά και θεωρητική εκπαίδευση και με το βλέμμα στραμμένο στην επαγγελματική αποκατάσταση, να γιατί οι σπουδές κινηματογράφου στο New York College είναι classic.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το New York College και αναζητήστε πληροφορίες για τις εγγραφές και τα τμήματα σπουδών.

New York College 607

Σπουδές Κινηματογράφου στο New York College. Γιατί; / Γιατί οι σπουδές στο Film Studies του NYC είναι classic! Προσφέρουν πάντα την ίδια ποιότητα, το ίδιο υψηλό επίπεδο, τα ίδια καταξιωμένα ονόματα καθηγητών. Κι αυτό, σταθερά κάθε χρόνο, 15 χρόνια τώρα.

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για όποιον θέλει να κάνει σινεμά; Ο μύθος του «αυτοδίδακτου» σκηνοθέτη υπάρχει; / Η εκπαίδευση ήταν πάντα απαραίτητη. Πώς να διαχειριστείς μια τέχνη (το σινεμά) που συμπυκνώνει, κατά κάποιο τρόπο, όλες τις τέχνες μαζί; Μόνο με «αυτοδίδακτη» εμπειρία; Σήμερα μάλιστα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το διαδίκτυο και τον απίστευτο ανταγωνισμό στον οπτικο-ακουστικό χώρο, η εκπαίδευση είναι απόλυτα αναγκαία, περισσότερο παρά ποτέ.

Σε ποιους τομείς του σινεμά μπορεί κανείς να δραστηριοποιήθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο New York College; / Βασικά στη σκηνοθεσία, αλλά και σε όλους τους τομείς που αφορούν τον οπτικο-ακουστικό χώρο.

Ειδικευση ή γενικές γνώσεις; Θεωρητική η πρακτική εξάσκηση; Σινεμά ή γενικά οπτικοακουστικός τομέας; Τι απ' όλα αυτά μπορεί κανείς να βρει στο New York College; / Στο Film Studies του NYC δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Πιστεύουμε, όπως και οι εκπρόσωποι του Γαλλικού Νέου Κύματος, αυτού του εμβληματικού κινήματος που άλλαξε πολλά στον τρόπο που βλέπουμε το σινεμά, ότι "αναλύουμε ταινίες για να μαθαίνουμε να γυρίζουμε ταινίες, και γυρίζουμε ταινίες για να μαθαίνουμε να αναλύουμε και να καταλαβαίνουμε το σινεμά". Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι με το πρωτοποριακό σύστημα του NYC που είναι ανοιχτό σε κάθε ηλικία και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε σπουδαστή, ο ενδιαφερόμενος θα βρει ότι ζητήσει - τόσο μαθήματα γενικότερων γνώσεων όσο και πιο εξειδικευμένα.

Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρους σκηνοθέτες, δημιουργούς, τεχνικούς; Πόση επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική πραγματικότητα έχει ο σπουδαστής σινεμά στο New York College; / Η διδασκαλία γίνεται από καθηγητές που έχουν διπλή ιδιότητα: διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία αλλά συγχρόνως είναι ενεργοί καταξιωμένοι επαγγελματίες του οπτικο-ακουστικού χώρου. Τονίζω το "ενεργοί". Κατά συνέπεια, οι σπουδαστές μας έχουν άμεση και ουσιαστική επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική πραγματικότητα.

Ποια πρόβλεψη ή τι κίνητρα υπάρχουν για επαγγελματική αποκατάσταση μετά τις σπουδές στο New York College; / Ως ενεργοί και σημαντικοί επαγγελματίες του χώρου, οι καθηγητές μας φροντίζουν με κάθε τρόπο για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Τους καλούν να συμμετάσχουν σε κινηματογραφικές παραγωγές, δικές τους ή αξιόλογων συναδέλφων τους. Τους προτείνουν θέσεις εργασίας στον οπτικο-ακουστικό χώρο. Γενικότερα, τους συμβουλεύουν σε κάθε στιγμή της σταδιοδρομίας τους, ακόμα κι όταν έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή. Είναι μια σχέση που δεν τελειώνει ποτέ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το New York College και αναζητήστε πληροφορίες για τις εγγραφές και τα τμήματα σπουδών.

New York College 607