Buzz

Ενας πραγματικός θρύλος του animation. Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Never-Ending Man: Hayao Miyazaki»

στα 10

Ενα ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει μέσα σε 48 λεπτά μπροστά στα μάτια μας έναν θρύλο του animation, την ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Ενας πραγματικός θρύλος του animation. Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Never-Ending Man: Hayao Miyazaki»

Το 2013 ο Χαγιάο Μιγιαζάκι είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από το να φτιάχνει ταινίες. Στην συνέντευξη τύπου στην Βενετία τότε, είχε πει πως «ο καιρός μου στο να φτιάχνω ταινίες έχει φτάσει στο τέλος του. Εχω αποφασίσει να αντιμετωπίζω κάθε επιθυμία μου για να συνεχίσω να ζω με τις αυταπάτες ενός ξιπασμένου γέρου.» Κλείνοντας είπε πως «αυτή την φορά το εννοώ».

Διαβάστε ακόμα: Κι αν οι ήρωες του Χαγιάο Μιγιαζάκι περπατούσαν (ή πετούσαν) δίπλα μας; Δείτε το μαγικό βίντεο!

hayao miyazaki

Λίγα χρόνια μετά ο σκηνοθέτης Κάκου Αρακάγουα αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Never-Ending Man: Hayao Miyazaki» το οποίο θα ακολουθούσε τον Ιάπωνα δημιουργό στα χρόνια της συνταξιοδότησής του. Αλλά όμως ο Μιγιαζάκι άρχισε να νιώθει την ορμή να εξερευνήσει καινούργιες πρακτικές κινουμένων σχεδίων, και να πειραματίζεται με το CGI, παρόλο που είχε προσπαθήσει να το αποφύγει καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του.

Ο Αρακάγουα είπε πως «όταν άρχισα να γυρίζω το ντοκιμαντέρ, ο Μιγιαζάκι έλεγε συνεχώς πως "είμαι απλώς ένα συνταξιούχος γέρος άνθρωπος", αλλά όταν άρχισε να συνεργάζεται με άλλους νέους καλλιτέχνες του CGI, παρατήρησε πως η φλόγα του άρχισε να δυναμώνει ξανά.»

Ηδη ο Μιγιαζάκι ετοιμάζει μια νέα ταινία με τίτλο «Kemushi no Boro» (Boro the Caterpillar) η οποία θα είναι εξ ολοκλήρου CGI. H ταινία βασίζεται στην μικρού μήκους ταινία με το ίδιο τίτλο, την οποία είχε φτιάξει ο ίδιος για το μουσείο Ghibli, και μιλάει για την ιστορία μιας πολύ μικρής κάμπιας, τόσο μικρής μάλιστα που μπορούσε κάποιος να λιώσει ανάμεσα στα δάκτυλά του. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Διαβάστε ακόμα: O Χαγιάο Μιγιαζάκι δεν είναι Charlie!

hayao miyazaki

Ο Μιγιαζάκι έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως μια πολύπλοκη και τρομερή φιγούρα, μερικές φορές αυτοκαταστροφική και άλλες φορές σίγουρη και αυστηρή με την ίδια του την δουλειά. Ο Αρακάγουα συμπλήρωσε πως «μετατρέπεται σε σκλάβο της ίδιας του της ταινίας. Βάζει τον ίδιο, αλλά και όλους όσους εργάζονται για αυτή, να συνεισφέρουν το 100%».

Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια σπάνια ματιά κατά την διάρκεια παραγωγής των ταινιών του με τον Αρακάγουα να προσθέτει πως «ο Μιγιαζάκι ήταν πάντα σκεπτικός με το CGI και πάντα πίστευε στο κλασικό animation. Οταν ρωτήθηκε ο ίδιος τι έμαθε όλο αυτό τον καιρό που βρισκόταν δίπλα στο Μιγιαζάκι, ο ίδιος απάντησε πως «με έκανε να καταλάβω πως αν τα πάθη σου ερεθιστούν ξανά, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα.»

Δείτε ολόκληρο το 48 λεπτών ντοκιμαντέρ «Never-Ending Man: Hayao Miyazaki» παρακάτω.


Διαβάστε ακόμα:

hayao miyazaki