Industry

Το Netflix παραδίδει μαθήματα κοινωνικής πολιτικής

στα 10

Πώς θα σας φαινόταν αν η επιχείρησή σας εκτιμούσε τόσο τις υπηρεσίες σας που σας έδινε 12 μήνες πληρωμένης άδειας αν γινόσασταν γονιός; (ναι είτε μητέρα, είτε πατέρας) Μία άδεια που θα ίσχυε ακόμα και σε περίπτωση υιοθεσίας; Αυτό μόλις έκανε το Netflix για τους υπαλλήλους του.

Το Netflix παραδίδει μαθήματα κοινωνικής πολιτικής

Το Netflix ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ξεκινά μία πολιτική για τους υπαλλήλους της εταιρίας του, που θα τους επιτρέπει να παίρνουν όσο χρόνο χρειάζονται (μέχρι 12 μήνες) πληρωμένης άδειας στην περίπτωση που γεννήσουν ή υιοθετήσουν ένα παιδί. Ισχύει και για τις μητέρας και για τους πατέρες.

Οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό του μισθού τους, συν επιδόματα και ιατρική ασφάλεια για το μωρό. Θα μπορούν να επιστρέφουν στο πόστο τους με την επιλογή είτε part-time απασχόλησης, είτε full-time. Θα μπορούν να ζητήσουν επέκταση της άδειάς τους αν κρίνεται αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κέβιν Σπέισι έχει κάτι να πει για το Netflix και το μέλλον της τηλεόρασης (κι αυτό έχει κάνει το γύρο του κόσμου)

«Το Netflix απλά διαπίστωσε ότι για να μπορέσει να κρατήσει τους πιο ταλαντούχους εργαζόμενους του κλάδου, πρέπει να καταννοεί τις μεταβάσεις στις ζωές τους και να τους διευκολύνει...» δήλωσε η Τόνι Κρανζ, υπεύθυνη του γραφείου προσωπικού. «Είναι δεδομένο ότι όταν οι υπάλληλοι νιώθουν ασφαλείς και υποστηριζόμενοι, τότε επιστρέφουν με φουλ διάθεση κι αφοσίωση στη δουλειά τους...»

Φαίνεται όμως πώς το Netflix δεν είναι η μόνη επιχείρηση που έχει θεσπίσει μία τέτοια πολιτική απέναντι στους νέους γονείς. Αρκετές εταιρίες στη Silicon Valley και το Σαν Φρανσίσκο έχουν προοδευτική στάσει απέναντι στις οικογενειακές άδειες.

Το Twitter προσφέρει 5 μήνες πληρωμένης άδεις στην μητέρα και 3 μήνες στον πατέρα. Το Facebook 4 μήνες και στους δύο, μαζί με ένα επίδομα 4.000 δολαρίων για κάθε παιδί που γεννιέται ή υιοθετείται. Επίσης προσφέρει στήριξη παιδικού σταθμού, ενισχύει οικονομικά ζευγάρια υπαλλήλων που προσπαθούν να υιοθετήσουν ή να επιτύχουν μία εγκυμοσύνη μέσω τεχνιτής γονιμοποίησης ή γυναίκες που θέλουν να καταψύξουν τα ωάριά τους.

Η Google από το 2007 προσφέρει 18 μήνες πληρωμένης άδειας. Οι νέοι γονείς μπορούν να ζητήσουν επιπλέον 12 μήνες άδειας.

Βουρκώσατε; Εμείς, ναι. Αυτά συμβαίνουν στην πολιτισμένη Δύση.

Διαβάστε ακόμα: