Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: To Netflix δεν θα έχει καμία ταινία του φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Πάρα τις συνομιλίες και από τις δυο πλευρές για να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, ούτε και φέτος κάποια ταινία του Netflix θα παιχτεί στη Κρουαζέτ.

Κάννες 2019: To Netflix δεν θα έχει καμία ταινία του φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών

Η σχέση μεταξύ του Φεστιβάλ των Καννών και του Netflix μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σχέση αγάπης-μίσους. Πέρσι το Netflix απείλησε πως θα αποσύρει 5 ταινίες του από το πρόγραμμά των Καννών, κάνοντας την ένταση μεταξύ των δυο να κόβεται με το μαχαίρι. Μέσα σε αυτή την διαμάχη μπλέχτηκαν και πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι άλλοι υποστήριζαν το Netflix και άλλοι έπαιρναν το μέρος του φεστιβάλ και όσων υποστήριζαν πως οι ταινίες της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι απλά τηλεοπτικές παραγωγές και επ’ ουδενί κινηματογραφικές.

Και οι δυο πλευρές εδώ και καιρό προσπαθούν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, αλλά από ότι φαίνεται μια τέτοια συμφωνία δείχνει ακόμα μακρινή με αποτέλεσμα οι ταινίες της διαδικτυακής πλατφόρμας θα απουσιάζουν από την Κρουαζέτ για φέτος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών κρατήθηκαν σε αρκετά φιλικούς τόνους, με μάλιστα και ένα δείπνο στο Λος Αντζελες πριν μια μόλις εβδομάδα με παραβρισκόμενους τους Τεντ Σαράντος, Σκοτ Στούμπερ του Netflix και τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Καννών Τιερί Φρεμό ο οποίος βρέθηκε εκεί για μια σύνοδο του Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2019: Ολες οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο φετινό φεστιβάλ

cannes 2019

Από ότι φαίνεται όμως δεν βρέθηκε κάποια λύση που να κάνει τις ταινίες παραγωγής Netflix να επιστρέψουν στο φεστιβάλ. Ακόμα όμως και αν κάποια λύση είχε καταφέρει να επιτευχθεί, το Netflix δεν έχει κάποια ταινία έτοιμη την οποία μπορεί να παρουσιάσει στις Κάννες, μιας και το «The Irishman» θα τελειώσει το post-production μέχρι το Μάιο, αλλά τα εφέ θα πάρουν ακόμα καιρό, κάνοντας πιο πιθανό την πρεμιέρα της να γίνει στο Φεστιβάλ της Βενετίας, με ημερομηνία κυκλοφορίας, τόσο στις αίθουσες όσο και στη πλατφόρμα, κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.

Οι ταινίες «The Laudromat» του Στίβεν Σόντερμπεργκ με την Μέριλ Στριπ, μια ταινία του Νόα Μπόμπακ, το «The King» με τον Τίμοθι Σαλαμέ και το «Uncut Gems» των αδερφών Σάφντι είχαν θεωρηθεί ως πιθανές για να κάνουν την πρεμιέρα τους στις Κάννες, αλλά τελικά καμία από αυτές δεν θα κάνει το μεγάλο βήμα για κάτι τέτοιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το Φεστιβάλ των Καννών δεν θα έχει ένα πραγματικά δυνατό διαγωνιστικό τμήμα και ταινίες οι οποίες θα ζητηθούν, όπως τα «Once Upon a Time in Hollywood», το «Ad Astra», «Rocketman» και άλλες.

Διαβάστε ακόμα: