Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Αυτό που το Netflix σχεδιάζει να αγοράσει το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί

στα 10

Μπορεί να απέσυρε τις ταινίες του από το φετινό Φεστιβάλ Καννών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Netflix δεν μπορεί να αγοράσει τις ταινίες που προβάλλονται εκεί, με πρώτη και καλύτερη την ταινία έναρξης.

Κάννες 2018: Αυτό που το Netflix σχεδιάζει να αγοράσει το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί

Και το σίριαλ στην ταραγμένη σχέση μεταξύ Netflix και Φεστιβάλ Καννών συνεχίζεται…

Επειτα από την απόφαση του διαδικτυακού κολοσσού να αποσύρει πέντε ταινίες του από το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών, μετά τους περιορισμούς που συνέταξαν οι Κάννες για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, η ένταση ανάμεσα στο Netflix και στο Φεστιβάλ έμοιαζε να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Και μολονότι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, άφηναν να διαφανεί πώς το κανάλι είναι ίσως διατεθειμένο να βάλει νερό στο κρασί του, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν πως η κατάσταση μάλλον δεν πρόκειται να ξεθυμάνει εύκολα.

Διαβάστε ακόμη: Το Netflix παραδέχτηκε πως «έκανε λάθη» στη διαμάχη του με το Φεστιβάλ των Καννών

Παρά την απόσυρση των ταινιών του, το Netflix έχει τους δικούς του απεσταλμένους αγοραστές στο Φεστιβάλ, και οι πρώτες φήμες αποκαλύπτουν πως έχουν βάλει στόχο μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά της φετινής διοργάνωσης, ανάμεσά τους και το νέο φιλμ του Ασγκαρ Φαραντί, «Everybody Knows», που αποτελεί την ταινία έναρξης.

Αν όλα αυτά ευσταθούν, και το Netflix προχωρήσει σε αυτήν και άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς αγορές, αυτό θα αποτελέσει ενδεχομένως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις Κάννες, ότι όσους κανονισμούς κι αν σκαρφιστούν δύσκολα θα μπορέσουν να το βγάλουν από το παιχνίδι από εδώ και στο εξής.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί, όπως όλα δείχνουν, το Netflix θα συνεχίσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αλλά επειδή σύντομα οι Κάννες δύσκολα θα μπορέσουν να αντέξουν την απουσία των ταινιών από τον κατάλογό του.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις… Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η διαμάχη δεν πρόκειται να λήξει σύντομα.

Διαβάστε ακόμη