Buzz

Το Netflix μπαίνει στη ντουλάπα κι ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στη Νάρνια

στα 10

Το Netflix ετοιμάζει μια νέα σειρά τηλεοπτικών και κινηματογραφικών πρότζεκτ βασισμένων και στα επτά βιβλία φαντασίας του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις που αποτελούν τα «Χρονικά της Νάρνια».

Το Netflix μπαίνει στη ντουλάπα κι ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στη Νάρνια

Μια δυνητικά τρομερά επικερδή και παραγωγική κίνηση πραγματοποίησε το Netflix, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα για τη λογοτεχνική σειρά φαντασίας «Τα Χρονικά της Νάρνια», σηματοδοτώντας έτσι και την πρώτη φορά που τα δικαιώματα και για τα επτά βιβλία του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις βρίσκονται στα χέρια της ίδιας εταιρείας.

Οπως ανακοίνωσε χτες, το Netflix έχει μεγάλα σχέδια για το νέο του πολύτιμο απόκτημα, καθώς φιλοδοξεί να τα διασκευάσει τόσο σε τηλεοπτικές σειρές όσο και σε ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: Ο θρόνος της πάει πολύ: Πρώτη εικόνα της Ελεν Μίρεν ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας

Chronicles of Narnia 607

Τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό σε πρώτη φάση, σχετικά με το πόσες ακριβώς θα είναι αυτές οι σειρές και οι ταινίες που θα δημιουργηθούν, και αν θα σχετίζονται μεταξύ τους, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο συνδρομητικός κολοσσός έχει σκοπό να ξεζουμίσει για τα καλά την επική σάγκα φαντασίας του Ιρλανδού συγγραφέα – ελπίζουμε τουλάχιστον να το κάνει με συναρπαστικό τρόπο.

Φυσικά, τα βιβλία έχουν ήδη διασκευαστεί αρκετές φορές για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με σημαντικότερες μεταφορές την τηλεοπτική σειρά του BBC τη δεκαετία του ’80, και την πιο πρόσφατη, μάλλον αδιάφορη αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη εισπρακτικά, κινηματογραφική τριλογία που ζωντάνεψε στη μεγάλη οθόνη τρία από τα βιβλία της σειράς: «The Lion, the Witch and the Wardrobe» (2005), «Prince Caspian» (2008) και «The Voyage of the Dawn Treader» (2010).

Διαβάστε ακόμη