Buzz

To Netflix τραβάει την πρίζα στο «House of Cards» μετά τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι

στα 10

Mία μέρα μετά την κατηγορία εναντίον του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, το Netflix, με επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δε θα συνεχίσει την επιτυχημένη σειρά μετά τον 6ο κύκλο.

To Netflix τραβάει την πρίζα στο «House of Cards» μετά τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι

Χθες, ο Αντονι Ραπ του «Star Trek Discovery» αποκάλυψε πως ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 14 ετών (μπορεί να τον θυμάστε ως πιτσιρικά ηθοποιό στις «Περιπέτειες της Babysitter», το 1987). Λίγες ώρες μετά, ο πρωταγωνιστής του «House of Cards» απάντησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, κάνοντας τα πράγματα πολύ χειρότερα, ζητώντας συγγνώμη «για ένα περιστατικό που δε θυμάται» και ομολογώντας για πρώτη φορά ότι είναι γκέι - ένα timing που εξόργισε την LGBTQ κοινότητα και προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή από διάσημους συναδέλφους του.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Κέβιν Σπέισι κάνει coming out, ενώ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Anthony Rapp 607

Τα γεγονότα φαίνεται πως ήταν ραγδαία. Το Netflix και οι παραγωγοί της Media Rights Capital έβγαλαν ανακοίνωση ότι δε θα συνεχίσουν το «House of Cards» για επόμενο κύκλο (μετά τον 6ο που έχει προγραμματιστεί για το 2018).

«Τόσο η Media Rights Capital αλλά κι εμείς στο Netflix δηλώνουμε βαθιά ενοχλημένοι από τα χθεσινά νέα που αφορούν τον Κέβιν Σπέισι. Σε συνέπεια των χθεσινών αποκαλύψεων, οι διευθυντές και των δύο εταιριών έφτασαν στη Βαλτιμόρη για να συναντηθούν με τους ηθοποιούς και το συνεργείο και να εξασφαλίσουν ότι όλοι έχουν ασφάλεια και υποστήριξη στο χώρο εργασίας τους. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, ο Κέβιν Σπέισι δεν είχε γύρισμα αυτή την εποχή...»

Διαβάστε ακόμη: Kill Harvey: Και η Ντάριλ Χάνα είχε μιλήσει στον Κουέντιν Ταραντίνο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

house of cards 607

Αυτή η κατάληξη της δήλωσης μάς κάνει να αμφιβάλουμε αν ο Σπέισι είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά του για τον 6ο κύκλο, αν η σειρά θα έχει μία φυσική κατάληξη σεναριακά, ή αν το 13ο επεισόδιο πρέπει να ξαναγραφτεί για να δοθεί ένα τέλος, αλλά η ανακοίνωση του Netflix μάλλον μοιάζει να τραβάει την πρίζα σε κάτι που θεωρεί αυτή τη στιγμή πολύ τοξικό και ζημιογόνο.

Πολύ ειρωνικά, το «House of Cards» ήταν κομβικό για την αναβίωση της καριέρας του οσκαρικού ηθοποιού, ο οποίος δεν είχε επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη οθόνη. Παράλληλα, η σειρά (που έφερε την υπογραφή του Ντέιβιντ Φίντσερ στην αρχή), ήταν κι αυτή που καθιέρωσε το Netflix.

Από όσα γράφονται όμως, η συνεργασία του Σπέισι με το κανάλι είναι γενικώς σε ρήξη: και το «Gore», η ταινία που γύρισε για τον αμερικανό συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, μάλλον θα κοπεί από τον προγραμματισμό.

Περιμένουμε τις εξελίξεις.

UPDATED 1/11

Τελικά το Netflix ανακοίνωσε χτες και επίσημα πως αναστέλλει την παραγωγή του 6ου κύκλου του «House of Cards» μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το Κέβιν Σπέισι. Η δήλωση αναφέρει: «Η MRC και το Netflix αποφάσισαν από κοινού να διακόψουν την παραγωγή του 6ου κύκλου του "House of Cards" μέχρι νεωτέρας, για να δώσουμε χρόνο να επεξεργαστούμε την τωρινή κατάσταση και να αντιμετωπιστούν οι τυχόν ανησυχίες του καστ και του συνεργείου».

Διαβάστε περισσότερα: