Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ αναζητά τον ποιητή Πάμπλο Νερούδα στο τρέιλερ του «Neruda»

στα 10

Το βιογραφικό φιλμ που σκηνοθετεί ο Χιλιανός Πάμπλο Λαραΐν θα κάνει πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ αναζητά τον ποιητή Πάμπλο Νερούδα στο τρέιλερ του «Neruda»

Ισως ο πιο διάσημος Χιλιανός σκηνοθέτης αυτή τη στιγμή, ο Πάμπλο Λαραΐν κέρδισε πέρσι την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου με τη «Μυστική Λέσχη» του, ένα δριμύ κατηγορώ κατά της Καθολικής Εκκλησίας. Φέτος, επιστρέφει με το «Neruda» στo Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών των Καννών, όπου το 2012 είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο του τμήματος με το «No». Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του σπουδαίου Χιλιανού ποιητή και πολιτικού Πάμπλο Νερούδα μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, όταν βρέθηκε υπό διωγμό και παράλληλα έγραφε το διάσημο «Canto General».

Διαβάστε ακόμη: Πάμπλο Λαραΐν: Ο Χιλιανός σκηνοθέτης που ερεθίζει την παγκόσμια συνείδηση

Neruda 2

Βρισκόμαστε στο 1948 και ο Ψυχρός Πόλεμος έχει φτάσει στη Χιλή. Στο κoγκρέσο, ο γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία και γρήγορα καταγγέλλεται από τον πρόεδρο Βιντέλα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Οσκαρ Πελουσονό αναλαμβάνει την αποστολή να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να φύγει από τη χώρα με τη γυναίκα του, αλλά αναγκάζονται να κρυφτούν. Στη μάχη του με τη νέμεσή του, Πελουσονό, ο Νερούδα βλέπει μια ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό του. Παίζει με τον αστυνομικό, αφήνοντας στοιχεία σχεδιασμένα να κάνουν αυτό το παιχνίδι γάτας και ποντικού ανάμεσά τους πιο επικίνδυνο, πιο προσωπικό. Σε αυτήν την ιστορία κατατρεγμού, ο Νερούδα αναγνωρίζει τις δικές του ηρωικές πιθανότητες: μια ευκαιρία να μετατραπεί τόσο σε ένα σύμβολο ελευθερίας όσο και σε έναν λογοτεχνικό θρύλο.

Τον βραβευμένο με Νόμπελ λογοτεχνίας ποιητή υποδύεται ο Λουίς Νιέκο, ενώ ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ερμηνεύει τη νέμεσή του, τον επιθεωρητή Πελουσονό. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας, η οποία αποτελεί και την προθέρμανση του Λαραΐν στο είδος του biopic, καθώς ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη το αγγλόφωνο ντεμπούτο του με το «Jackie», με τη Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της Τζάκι Ωνάση.

Διαβάστε ακόμη

Neruda 3