Buzz

«Nero Fiddled»: η νέα ταινία του Γούντι Αλεν θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι!

στα 10

Ποιος Spiderman και ποιος Dark Knight. Μόλις ανακοινώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2012 ο Γούντι Αλεν θα κυκλοφορήσει την 42η ταινία της καριέρας του, εκείνη που της έμελλε να ακολουθήσει το απρόσμενο, εμπορικό come back που έκανε με το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Ποιος ανυπομονεί για το «Nero Fiddled» να σηκώσει το χέρι!

«Nero Fiddled»: η νέα ταινία του Γούντι Αλεν θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι!
«Δεν ήμουν ούτε η Βίκι, ούτε η Κριστίνα, ούτε η Μπαρτσελόνα και τώρα πάλι δεν καταλαβαίνω τον τίτλο!»

Το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» έφτασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, κάτι που ο Γούντι Αλεν δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο εργασιομανής σκηνοθέτης ανέβαλε τα σχέδιά του, ή χαλάρωσε τους ρυθμούς του. Πριν προλάβει να κλείσει χρόνος από την μία ταινία, πρέπει να έχει έτοιμη την επόμενη. «Είναι σαν να φουρνίζω κουλούρια» έχει γράψει στη βιογραφία του.

Το «Nero Fiddled» λοιπόν, η επόμενη αφορμή που «ξεφουρνίζει» ο Αλεν για να μας ξεναγήσει αυτή τη φορά στη Ρώμη, όχι απλά γυρίστηκε και ολοκληρώνει το μοντάζ της, αλλά πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι πήρε και ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αμερικανικές αίθουσες: το καλοκαίρι του 2012.

Αυτό βέβαια μας βάζει σε σκέψεις: μήπως όλα δείχνουν ότι άλλη μία ταινία πακετάρει για την μαγιάτικη Κρουαζέτ; Αγαπημένος του φεστιβάλ Καννών, ο Αλεν μοιάζει πολύ πιθανό να παρουσιάσει και το «Nero Fiddled» εκεί. (Διαβάστε ποιοι ακόμα σκηνοθέτες πιστεύουμε ότι θα συμπεριλαμβάνονται φέτος στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών).

Στην νέα του χιουμοριστική, σπονδυλωτή κομεντί, εμπνευσμένη από το Δεκαημέρο του Βοκάκιου, ο Αλεν έχει πάλι συγκεντρώσει πληθώρα ονομάτων: Αλεκ Μπόλντγουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Πενέλοπε Κρουζ, Τζούντι Ντέιβις, Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Γκρέτα Γκέργουιν, Ελεν Πέιτζ - με συμπρωταγωνιστές τους Αντόνιο Αλμπανέζε, Φάμπιο Αρμιλάτα, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι, Φλάβιο Παρέντι, Αλισον Πιλ, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Αλεσάντρο Τίμπερι και την... Ορνέλα Μούτι!

Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι η επιστροφή του ίδιου του Γούντι μπροστά από την κάμερα μετά από το «Scoop» του 2006, αλλά και η επιστροφή του στην Ιταλία μετά το «Ολοι Λένε Σ' Αγαπώ» που ένα κομμάτι του διαδραματιζόταν στη Βενετία.

Η πλοκή της ταινίας χωρίζεται σε 4 κεφάλαια. Στο πρώτο, ένας άντρας και η σύζυγός του ταξιδεύουν στη Ρώμη για να γνωρίσουν την ιταλική οικογένεια του αρραβωνιαστικού της κόρης τους. Το δεύτερο θα έχει ως κεντρικό άξονα τον Μπενίνι, στο ρόλο ενός φουκαρά που μία μέρα τον μπερδεύουν για κάποιο διάσημο κινηματογραφικό αστέρα. Στο τρίτο μέρος θα πρωταγωνιστεί ο Μπόλντγουιν ως μεγαλο-αρχιτέκτονας από την Καλιφόρνια που επισκέπτεται την Ρώμη με φίλους. Και το τελευταίο θα ακολουθεί ένα ζευγάρι νιόπαντρων που χάνονται στην Αιώνια Πόλη.

Ιδανικό ανοιξιάτικο διάλειμμα, ανάμεσα στα βαριά και τα σπουδαία του φεστιβάλ Καννών. Ε, κύριε Φρεμό;

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ:

Ενας bop τροχονόμος για τον Γούντι Αλεν

Bop no more. Ο Γούντι Αλεν αλλάζει τίτλο στη νέα του ταινία