Buzz

Νέο (οσκαρικό) τρέιλερ για τη «Σιδηρά Κυρία»

στα 10

Πλησιάζοντας στην έξοδο του, το «Iron Lady» γίνεται η ταινία που μπορεί να μη θέλουν να δουν οι Βρετανοί, αλλά που ο υπόλοιπος πλανήτης περιμένει όσο τίποτε άλλο. Ενα καινούργιο τρέιλερ μας βάζει ακόμη πιο βαθιά στην καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς...

Νέο (οσκαρικό) τρέιλερ για τη «Σιδηρά Κυρία»

Η τελική ετυμηγορία για το «Iron Lady» της Φιλίντα Λόιντ δεν αργεί. Μόνο που κανείς δεν είναι ακόμη σίγουρος αν το πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ από τη σκηνοθέτη του «Mamma Mia!» θα είναι η ταινία που θα αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τις πολιτικές βιογραφίες στο σινεμά ή απλά ένα επιδερμικό, light dramedy για την άνοδο και την πτώση μιας ξεχωριστής γυναίκας.

Το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε απομακρύνεται κατά πολύ από το βρετανικό που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό και θύμιζε τη λογική του «Λόγου του Βασιλιά», αφού σε οσκαρικό πυρετό η Weinstein Company θέτει το όλο θέμα σε μια πιο δραματική βάση, με τη Θάτσερ στο ρόλο μιας γυναίκας «in a man man's world».

Και ενώ οι αντιδράσεις μαίνονται, οι δημιουργοί της ταινίας βγάζουν μαχαίρια για να υπερασπίσουν το πολιτικό κομμάτι του σεναρίου και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν αν το «Iron Lady» θα γίνει το box office χιτ που όλοι περιμένουν, η Μέριλ Στριπ απλά μεγαλουργεί για ακόμη μια φορά, σε σημείο που σε λίγα χρόνια οι φωτογραφίες της από την ταινία θα βγαίνουν στο google πιο συχνά από αυτές της πραγματικής «Σιδηράς Κυρίας».

Οσο για την Ακαδημία, ας της δώσει το Οσκαρ από τώρα για να μην χαθούν άδικα χρήματα στα στοιχήματα. Ο,τι και να είναι η ταινία της Λόιντ, αυτή η ερμηνεία είναι με διαφορά μια μεγάλη στιγμή στην ήδη μεγάλη καριέρα της καλύτερης ηθοποιού των ημερών μας.

Το «The Iron Lady» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2012.