Buzz

Νέο, full trailer για το «The Master»: «This is the basis for cult»!

στα 10

Ανάμεσα στην κόλαση και στον τεχνητό παράδεισο, την Πίστη και το ψέμα, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο Γιόακιν Φίνιξ και η Εϊμι Ανταμς μεγαλουργούν στο «The Master», ενάμισι μήνα πριν η νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Νέο, full trailer για το «The Master»: «This is the basis for cult»!

Κατεστραμμένοι, καταθλιπτικοί άντρες της μεταπολεμικής αχρηστίας, ένας επιστήμονας με όλο το μαγνητισμό του… αληθινού τσαρλατάνου. Τι μαθαίνουμε στο νέο, διάρκειας 2’37’’ τρέιλερ του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον:

Ο ήρωας του Γιοακίν Φίνιξ, ο Φρέντι Κουέλ, ψάχνει για δουλειά και για νόημα στη ζωή του. Εν τω μεταξύ πίνει σα σφουγγάρι, κάνει σεξ σε παραζάλη, έχει βίαια ξεσπάσματα που τον οδηγούν μέχρι και στη φυλακή.

Ο ήρωας του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο Δρ. Λάνκαστερ Ντοντ, «συγγραφέας, γιατρός, πυρηνικός φυσικός, θεωρητικός φιλόσοφος και πάνω απ’ όλα άνδρας», συλλαμβάνει κι εξελίσσει μια φιλοσοφική θεωρία – μεθοδολογία – θρησκεία, προσηλυτίζοντας με το λέγειν του τους ανθρώπους που περιφέρονται χωρίς σκοπό και κίνητρο στη μεταπολεμική Αμερική. «Αυτό που θα κάνουμε τώρα, θα σας ωθήσει στη συμβίωση μέσα σε μια ομάδα, στην κοινωνία ή την οικογένεια…»

Η Εϊμι Ανταμς, η σύζυγος του Ντοντ, από τη μία δείχνει υποχείριο του συζύγου της, από την άλλη μοιάζει πιο καχύποπτη και πιο δυναμική, ίσως η πρακτική, μυαλωμένη γυναίκα πίσω από τον άντρα.

Συνεντεύξεις τύπου, συγγράμματα, κάποιου είδους ψυχανάλυση, ένα τεστ που μοιράζεται στο δρόμο (τόσο πολύ όπως το τεστ των σαϊεντολόγων), ένα καράβι σε υπαρξιακό ταξίδι, βία και παρακμή.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου στον Δρ. Ντοντ, στην καρδιά του ζητήματος: «Η επιστήμη, εξ ορισμού, επιτρέπει περισσότερες από μία γνώμες. Διαφορετικά υπάρχει μόνο η βούληση ενός ανθρώπου κι αυτό είναι η βάση για τη λατρευτική πίστη.»

Το «The Master» θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας (29 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου) και θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου.

Μάθετε περισσότερα για το «The Master»