Buzz

Νεκρός βρέθηκε ο σκηνοθέτης του «Searching for Sugar Man»

στα 10

Στο διαμέρισμά του στη Στοκχόλμη βρέθηκε νεκρός ο Μαλίκ Μπεντζελούλ, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης του «Ψάχνοντας τον Sugar Μan». Ηταν μόλις 36 ετών.

Νεκρός βρέθηκε ο σκηνοθέτης του «Searching for Sugar Man»

Η είδηση έχει σοκάρει τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα. Ο 36χρονος Μαλίκ Μπεντζελούλ, ο Σουηδός ντοκιμαντερίστας που κέρδισε το Οσκαρ πριν από δύο χρόνια για το υπέροχο «Ψάχνοντας τον Sugar Μan» βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες ώρες στο διαμέρισμά του στη Στοκχόλμη. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πία Γκλένβικ, έκανε την ανακοίνωση και ξεκαθάρισε στο πρακτορείο Associated Press ότι όλα δείχνουν ο Μπεντζελούλ άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ομως κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά την αιτία θανάτου. Η Γκλένβικ δήλωσε ότι δεν υποπτεύονται ότι ο θάνατος του Μπεντζελούλ συνδέεται με εγκληματική δραστηριότητα.

Γεννημένος το 1977 στη Σουηδία, αλλά με καταγωγή από την Αφρική, ο Μπεντζελούλ είχε ευρεία εμπειρία στα τηλεοπτικά μουσικά ντοκιμαντέρ - καθώς έχτισε μία ολόκληρη καριέρα στο ποπ κανάλι της χώρας του κάνοντας ακριβώς αυτό. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και είχε δουλέψει ως μουσικός παραγωγός, αλλά και ηθοποιός σε μία σουηδική τηλεοπτική σειρά. Παραιτήθηκε από τις δουλειές του στην τηλεόραση για να γυρίσει τον κόσμο.

Σ' ένα από τα ταξίδια του είχε την ιδέα για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man». Το ντοκιμαντέρ για την «ανάσταση» του φολκ μουσικού του Νιτρόιτ Σίξτο Ντίαζ Ροντρίγκεζ (ή Χέσους Ροντρίγκεζ) του χάρισε δύο βραβεία στο Sundancen, το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ και εκατομμύρια συγκινημένα μάτια θαυμαστών που αγάπησαν την ταινία, όσο και το θέμα της.

Περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας.

UPDATE:

O αδελφός του θύματος, Τζοχάρ Μπεντζελούλ επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο 36χρονος Μαλίκ αυτοκτόνησε, καθώς «πάλευε με τη χρόνια κατάθλιψή του...»

«Η ζωή δεν είναι πάντα απλή» δήλωσε ο Τζοχάρ Μπεντζελούλ. «Ο Μαλίκ πάλευε με τους δαίμονές του. Δεν ξέρω πώς να χειριστώ αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω ότι έφυγε ο αδελφός μου...»

«Δεν ξέρω πώς να επεξεργαστώ το γεγονός ότι δεν είναι πια μαζί μας» δήλωσε κι ο παραγωγός του Μπεντζελούλ, Σάιμον Τσιν. «Ηταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, πάθος για το σινεμά. Δεν κώλωσε ούτε όταν δεν είχαμε χρήματα να τελειώσουμε την ταινία. Οταν κολλήσαμε λίγο πριν το τέλος. Εβρισκε λύσεις. Εμπαινε σ' ένα δωμάτιο με αυτό τον ενθουσιασμό, το γλυκομίλητο τρόπο του και τα γελαστά του μάτια και σε έπειθε. Τι στο διάολο συνέβη;»

Ο Μάικλ Μουρ έκανε κι αυτός δηλώσεις για το θάνατο του συναδέλφου του κι οσκαρικού ντοκιμαντερίστα: «Αφησε πίσω του μία σπουδαία ταινία. Θα μας λείψει.»

Ο ίδιος ο Ροντρίγκεζ ρωτήθηκε, αλλά δεν έκανε καμία δήλωση. Ειρωνικά, ο μουσικός που είδε την καριέρα του να ανασταίνεται μετά το ντοκιμαντέρ του Μπεντζελούλ, χθες το βράδυ έπαιζε ένα live στο Ντιτρόιτ.