Buzz

Σιγά μην κάτσει να σκάσει. Ο Νιλ Μπλόμκαμπ έφτιαξε δικό του στούντιο και ανεβάζει τις ταινίες του online

στα 10

Μετά το οριστικό τέλος της ιδέα αναβίωσης του «Alien», ο Νιλ Μπλόμκαμπ βρήκε άλλο μονοπάτι για το σινεμά του, χειροποίητο, ανεξάρτητο και προσβάσιμο σε όλους.

Σιγά μην κάτσει να σκάσει. Ο Νιλ Μπλόμκαμπ έφτιαξε δικό του στούντιο και ανεβάζει τις ταινίες του online
Rakka

Δεν απογοητευτήκαμε μόνο εμείς που ο Νιλ Μπλόμκαμπ δεν θα προχωρήσει με το δικό του «Alien», φαίνεται πως απογοητεύτηκε κι εκείνος. Μπορεί τα δημοσιεύματα να θέλουν τον ίδιο τον Ρίντλεϊ Σκοτ να το «απαγορεύει» με τον δικαιωματικό τρόπο του, ο Νιλ Μπλόμκαμπ, ωστόσο, ως κύριος και επαγγελματίας, δηλώνει ότι προέκυψαν προβλήματα συνεννόησης με το στούντιο. Οπότε... τέρμα το στούντιο;

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ μάς βάζει στη θέση μας. Το «Alien» του Νιλ Μπλόμκαμπ δε θα γίνει ποτέ

zygote 607 «Zygote»

Χωρίς ν' αποσύρεται οριστικά από το «σύστημα» του Χόλιγουντ - έχει, άλλωστε, στα σκαριά το «Gone World», που ίδιος περιγράφει ως συνδυασμό του «Inception» και του «True Detective» - ο Νιλ Μπλόμκαμπ, από την αρχή της καριέρας του ανεξάρτητος στην καρδιά, έστησε το δικό του μικρό στούντιο και παρουσιάζει αληθινά διαμάντια. Η εταιρεία του Μπλόμκαμπ λέγεται Oats Studios, απασχολεί περίπου 30 άτομα και οι ταινίες παράγονται γρήγορα, φτηνά και χωρίς εγκρίσεις από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό και προβάλλονται απ' ευθείας online, δωρεάν, στο youtube και στο site. Τα φιλμ, βέβαια, προς το παρόν είναι μικρού μήκους, από 3 ως 22 λεπτά, αλλά η πρόθεση είναι, τα δημοφιλέστερα από αυτά, να βρουν χρηματοδότηση για να γίνουν ταινίες μεγάλου μήκους.

cooking with bill 607 «Cooking With Bill»

Ο κατάλογος της Oats είναι αληθινά εξαιρετικός. Μεγαλύτερη επιτυχία έχει, προς το παρόν, το «Rakka», περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ. Στο «Zygote», ένα τέρας αποτελούμενο από δεκάδες ανθρώπινα χέρια και πόδια, καταδιώκει την Ντακότα Φάνινγκ. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα και μια τρίλεπτη εκπομπή μαγειρικής, πρωτοφανώς αιματηρή! Επισκεφθείτε το site του Oats Studios και θα νιώσετε ότι παρακολουθείτε κάτι αληθινά exclusive. «Δεν επιδιώκουμε να είμαστε μυστικοπαθείς,» είπε σχετικά ο Νιλ Μπλόμκαμπ στην Guardian. «Απλώς το όλο πράγμα είναι ένα πολύ παράξενο πείραμα, χωρίς υπάρχοντα παραδείγματα για να τα μελετήσουμε. Ουσιαστικά, εγώ το βλέπω ως μια μηχανή που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μπορώ, ελεύθερα, να είμαι δημιουργικός.»

Δείτε ακόμη: O Νιλ Μπλόμκαμπ και το «Alien» που θα θέλαμε να δούμε τώρα!