Buzz

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι υπέρκομψη ως Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι

στα 10

Οι πέρλες στη θέση τους και το βλέμμα συγκρατημένα μελαγχολικό. Ετσι θα μοιάζει η Νάταλι Πόρτμαν στο «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν, που γυρίζεται τώρα στο Παρίσι.

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι υπέρκομψη ως Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι

Ο Πάμπλο Λαραΐν είναι παραγωγικότατος. Μετά τη θριαμβευτική πορεία του «El Club» στα φεστιβάλ και τις αίθουσες του κόσμου, ο Χιλιανός σκηνιθέτης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Neruda» που βρίσκεται στο post-production κι ήδη δουλεύει στο σετ του «Jackie» που γυρίζεται αυτόν τον καιρό στο Παρίσι. Η πρώτη επίσημη φωτογραφία της ταινίας κυκλοφόρησε και, παρουσιάζοντας μια Νάταλι Πόρτμαν ως υπέρκομψη Τζάκι, φαινομενικά μικροσκοπική μέσα στο μεγάλο, επιβλητικό, τακτοποιημένο δωμάτιο του Λευκού Οίκου, με το βλέμμα να ταξιδεύει κάπου αλλού, μάς προϊδεάζει ότι η ταινία δε θα είναι μια απλή βιογραφία, κάτι άλλωστε που περιμέναμε από τον πάντα αιχμηρό και πολιτικά ηχηρό Λαραΐν (δείτε τη φωτογραφία στο τέλος του κειμένου).

Διαβάστε ακόμη: H Νάταλι Πόρτμαν μπαίνει με θάρρος στην γκαρνταρόμπα της Τζάκι Κένεντι!

To «Jackie» είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε πίσω στο 2010 ως κοινή επιθυμία των Ντάρεν Αρονόφσκι και της τότε συζύγου του Ρέιτσελ Βάις. Ο χωρισμός τους όμως είχε σαν συνεπακόλουθο και την ματαίωση της ταινίας. Το 2012 η Fox Searchlight αναζήτησε νέα ηθοποιό για να πρωταγωνιστήσει, επιλέγοντας τη Νάταλι Πόρτμαν και ελπίζοντας πως αυτό θα ήταν αρκετό για να φέρει πίσω τον Ντάρεν Αρονόφσκι (λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με την Πόρτμαν στον «Μαύρο Κύκνο»). Πέντε χρόνια μετά, ο Αρονόφσκι παραμένει στη θέση του παραγωγού, ενώ τη σκηνοθεσία πια υπογράφει ο Πάμπλο Λαραΐν, εν μέρει επειδή η Νάταλι Πόρτμαν ενθουσιάστηκε όταν είδε το «El Club» στην τελευταία Berlinale.

Διαβάστε ακόμη: Η Νάταλι Πόρτμαν δεν ξέρει που έχει το Οσκαρ της, δεν λατρεύει «χρυσά είδωλα»

Το σενάριο του Νόα Οπενχάιμ - αρχικά προορισμένο για να γίνει μίνι σειρά στο HBO - αφηγείται της τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν η Τζάκι Κένεντι αποκάλυψε σε όλον τον πλανήτη το πιο ευάλωτο και γενναιόδωρο προσωπό της. Οπως αναφέρουν μέσα από την παραγωγή «για τις μέρες όπου η Τζάκι Κένεντι γίνεται ένας θρύλος, αλλά πλέον έχει χάσει τα πάντα». Το καστ του «Jackie» συμπληρώνουν οι Πίτερ Σάρσγκαρντ ως Ρόμπερτ Κένεντι, η Γκρέτα Γκέργουιγκ κι ο Τζον Χερτ.

Διαβάστε ακόμη:

jackie 607