Buzz

Ενα καθολικό σχολείο στη Νάσβιλ απαγόρευσε τον «Χάρι Πότερ» γιατί προάγει τη μαγεία. Το είπε κι ο εξορκιστής τους

στα 10

Μην ξανακούσουμε avada kedavra στην αυλή!

Ενα καθολικό σχολείο στη Νάσβιλ απαγόρευσε τον «Χάρι Πότερ» γιατί προάγει τη μαγεία. Το είπε κι ο εξορκιστής τους

Η βιβλιοθήκη του Καθολικού Σχολίου Στεντ Εντουαρντ στη Νάσβιλ του Τενεσί δεν θα έχει πια στα ράφια της τα βιβλία του «Χάρι Πότερ». Οπως δηλώνει, σε επίσημη ανοιχτή επιστολή του, ο Αιδεσιμότατος Νταν Ρίχιλ, ο πάστορας του σχολείου, «Αυτά τα βιβλία παρουσιάζουν τη μαγεία ως κάτι καλό και καλό, που δεν είναι αλήθεια, αλλά μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια που αναφέρονται μέσα στα βιβλία είναι πραγματικές κατάρες και ξόρκια που, όταν τα διαβάσει ένας άνθρωπος, κινδυνεύει να καλέσει κακά πνεύματα κοντά του.»

Διαβάστε ακόμη: Η καμπάνια του «Handmaid's Tale» ενάντια στην νέα νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Harry Potter and the Goblet of Fire 607

Μπορεί ν' ακούγεται σαν μια σάτιρα του SNL, αλλά ο Αιδεσιμότατος Ρίχιλ όντως φρόντισε να επιβεβαιώσει πέραν κάθε υποψίας όσα λέει, ζητώντας τη συμβουλή εξορκιστών από την Αμερική και την Ιταλία, που συμφώνησαν μαζί του. Μάλιστα, η απόφαση του Ρίχιλ να αποσύρει τα βιβλία του «Χάρι Πότερ» από το σχολείο, επικυρώθηκε κι από την Επιθεωρητή της Καθολικής Επισκοπής της Νάσβιλ. Οπως είπε, «Ο κάθε πάστορας έχει την αρμοδιότητα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις για το σχολείο της ενορίας του.» Στα υπόλοιπα σχολεία της Νάσβιλ, μικροί και μεγάλοι εξακολουθούν να διαβάζουν Χάρι Πότερ: είτε δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι τις μαγικές ιδιότητές του, είτε εκεί βασιλεύει ακόμα η λογική.

Δείτε παρακάτω ένα fan made video με τα 10 πιο δυνατά ξόρκια του «Χάρι Πότερ», αλλά μην τα δοκιμάσετε στο σπίτι, ειδικά αν μένετε στη Νάσβιλ.