Buzz

Μέλος των Pussy Riot τα χώνει στον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

στα 10

«Ο Ολιβερ Στόουν πολύ βολικά "ξέχασε" να κάνει τις άβολες ερωτήσεις στον Πούτιν» λέει η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα. Και την καταλαβαίνουμε..

Μέλος των Pussy Riot τα χώνει στον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

Ο πρώτος που στρίμωξε τον Ολιβερ Στόουν βλέποντας το νέο του ντοκιμαντέρ (χωρισμένο σε 4 επεισόδια για το τηλεοπτικό κανάλι Showtime), «The Putin Interviews», ήταν ο Στίβεν Κολμπέρ. «Αυτό τότε δεν είναι συνέντευξη» του είπε ο πάντα ετοιμόλογος και καυστικός Κολμπέρ.«Είναι απάτη και διευκόλυνση για να κάνει ο άλλος προπαγάνδα».

Και είναι γεγονός, οι 4ωρες συνομιλίες του Στόουν με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν (τον τρίτο πολιτικό από τον οποίο ο ίδιος έχει πάρει συνέντευξη στην καριέρα του, μετά τους Φιντέλ Κάστρο και Χιούγκο Τσάβεζ) κυλούν αναίμακτα, χωρίς ερωτήσεις που στριμώχνουν, διαλευκάνουν, πηγαίνουν στην καρδιά των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με έναν σκληρό ηγέτη που συχνά προκαλεί με τον τρόπου ασκεί εξουσία στη χώρα του και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών του. Για να μην πιάσουμε το ρόλο του στο παιχνίδι γάτας ποντικιού με τη Δύση.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης: Ο Στίβεν Κολμπέρ στριμώχνει άγρια τον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

The Puttin Interviews

Ανάμεσα σε πολλούς ακόμα που άσκησαν κριτική στον Στόουν ήταν και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot, του γυναικείου μουσικού γκρουπ που φυλακίστηκε λόγω της λογοκρισίας του κράτους Πούτιν (To 2011 οι Pussy Riot τραγούδησαν ένα τραγούδι κατά του Προέδρου Πούτιν σε συναυλία τους και φυλακίστηκαν για δύο χρόνια). «Ο Στόουν βολικά "ξέχασε" να κάνει στον Πούτιν τις άβολες ερωτήσεις» δήλωσε η Τολοκονίκοβα στο Hollywood Reporter.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ολιβερ Στόουν έδειξε το «Dr. Strangelove» στον Βλάντιμιρ Πούτιν

«Ο Στόουν είναι ένας διάσημος αριστερός, ανάμεσα στους αριστερούς της Δύσης» είπε η Τολοκονίκοβα. «Δυστυχώς δεν ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού σου είναι και φίλος σου. Επειδή είμαστε και οι δύο αριστεροί δεν σημαίνει ότι μοιραζόμαστε και πολλά. Ο Στόουν είναι κομμάτι της παγκόσμιας ολιγαρχίας, είναι ειρωνικό να δηλώνει αριστερός και να παίρνει συνέντευξη από τον Βλάντιμιρ Πούτιν...»

Pussy Riot 607 1

Pussy Riot 607 2

Η Τολοκονίκοβα διηγήθηκε επίσης ότι γνώρισε από κοντά τον Στόουν πριν από έξι μήνες κι εκείνος ταράχτηκε όταν κατάλαβε ότι εκείνη δεν υποστηρίζει καθόλου τον Πούτιν. «Μου ήταν πασιφανές ότι ο Στόουν είχε τσιμεντωμένη άποψη για τον Πούτιν, δεν άκουγε καμία άλλη κριτική, είχε άρνηση να καταλάβει. Οπότε δεν με ενδιέφερε μία πιο αναλυτική συζήτηση μαζί του...»

Φυσικά η Τολοκονίκοβα δεν είναι φαν ούτε του Προέδρου Τραμπ. «Δε θέλω καν να λέω το όνομά του, γιατί νομίζω ότι πραγματικά ηδονίζεται κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτόν. Αυτός ο τύπος λοιπόν, ο Πρόεδρος, είναι για μένα the T-word. Oπως κι εκείνος χρησιμοποιεί the C-word...»

Διαβάστε περισσότερα: