Buzz

Μυστική πρεμιέρα του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον βρήκε κοινό & κριτικούς σύμφωνους: δώστε του όλα τα Οσκαρ!

στα 10

Μία μυστική προβολή του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον σε κινηματογράφο της Σάντα Μόνικα άφησε κοινό και κριτικούς σε συλλογικό παραλήρημα....

Μυστική πρεμιέρα του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον βρήκε κοινό & κριτικούς σύμφωνους: δώστε του όλα τα Οσκαρ!

Το κοινό σηκωνόταν από τις θέσεις του στον πολυκινηματογράφο «Aero» στην Σάντα Μόνικα, καθώς η προβολή της «Λάμψης» του Κιούμπρικ είχε μόλις τελειώσει. Ομως μία αναγγελία τους έκανε να ξανακαθίσουν εμβρόντητοι: όσοι επιθυμούσαν θα μπορούσαν να παραμείνουν για την μυστική προβολή της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον «The Master», η οποία κανονικά κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της σε λίγες εβδομάδες στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου προστέθηκε τελευταία στιγμή. Ελάχιστοι κριτικοί πήραν ένα προειδοποιητικό mail μία ώρα πριν το γεγονός.

Στην αίθουσα ήταν παρόντες ο σκηνοθέτης και η Μάγια Ρούντολφ. Extra bonus: το «The Master» έπαιζε από την 70άρα κόπια του. Κι όπως έγραψαν ειδικοί αλλά και απλοί θεατές: το να βλέπεις αυτή την ταινία σε 70mm είναι εμπειρία ζωής.

Διαβάστε τι γράφτηκε σε επίσημες ιστοσελίδες, blogs, facebook και twitter από τους τυχερούς που παραβρέθηκαν στην προβολή:

Οι δύο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί. Ο Χοακίν Φίνιξ με μάτια που παίζουν, ανησυχητικά, διεστραμμένα - το ένα σαν πιο διεσταλμένο από το άλλο- σε παγώνει μέχρι το μεδούλι. Ο Χόφμαν όμως σπρώχνει το ρόλο στα άκρα. Ο Master του είναι ελεγχόμενος, χαρισματικός, γοητευτικός. Νιώθεις όμως ότι πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα που σιγοβράζει. Και πιστέψτε με: μόλις σναπάρει, σε ανατινάζει από την καρέκλα σου...» Μπεθ Χάνα, Indiewire.

Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κακή ερμηνεία από τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Αυτή όμως παίζει να είναι και η καλύτερη. Δύο ώρες και 10 λεπτά τελειότητας. Μεγάλες πιθανότητες για Οσκαρ ερμηνειών και Πρωτότυπου Σεναρίου. Αν το δείτε, προτιμήστε την κόπια των 70mm. Δεν έχετε δει τίποτα πιο μαγευτικό...Βίκτορ Εσκομπάρ, 16χρονος μαθητής Λυκείου.

Ακόμα προσπαθώ να χωνέψω αυτό που είδα. Απίστευτο! Μοιάζει με παράξενο όνειρο που σου έχει προκαλέσει υψηλός πυρετός. Μία ταινία που δεν είναι καθόλου "φιλική" με το κοινό. Περίεργοι ρυθμοί, ανεξήγητο τέλος, αντιπαθητικοί χαρακτήρες. 4-5 σκηνές μεταξύ Φίνιξ & Χόφμαν σου ανατινάζουν το μυαλό. Η καλύτερη ερμηνεία της Εϊμι Ανταμς επίσης. Ο Φίνιξ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να χάσει το Α' Ανδρικό. Πρόκειται για το δικό του «Οργισμένο Είδωλο»... Τζεφ Γουέλς, Hollywood Elsewhere

@michaelwhittle Ισως η καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία της ζωής μου #THEMASTER70MM”

@TotallySketch (Μάικλ Γκάλαχερ) Μόλις είδα το «The Master» μία ταινία που με έκανε να αισθανθώ όπως καμία άλλη στη ζωή μου. Δεν μπορώ ούτε να την περιγράψω, ούτε να τη βαθμολογήσω. Εχω μείνει άφωνος.

@aaldere1 (Αντριου Π. Αλντερετ, βοηθός παραγωγού στο “The Social Network”) Το «The Master» ήταν εκπληκτικό. Θα σαρώσει όλα τα Oscars.

@LoganDoe Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν είναι ο καλύτερος εν ζωή ηθοποιός. Το «The Master» είναι η απόδειξη #themaster”

@pillowfightin Είδα το «The Master» σε 70mm κόπια στο Aero. Δεν υπάρχει σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ταινία έχω δει στη ζωή μου.

@jessecrall «The Master»: υπνωτική ιστορία, υπέροχα σκηνοθετημένη και μία εκπληκτική πρωταγωνιστική ερμηνεία από τον Φοίνιξ που θα κλέψει την παράσταση φέτος.

@Super_Matts Θα το σκέφτομαι για μέρες. Οι Φοίνιξ & Χόφμαν είναι εξωπραγματικοί ηθοποιοί.

@DubstepElitist Duuuuuude, «The Μaster» was goooooooooood

Διαβάστε περισσότερα για το «The Master»