Buzz

«Luxembourg»: H νέα ταινία του σκηνοθέτη της «Φυλής», μας ταξιδεύει στο Τσερνομπίλ

στα 10

Το φιλμ του Μιροσλάβ Σλαμποσπίτσκι, ένα νεο-νουάρ τοποθετημένο στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνομπίλ ξεκινά γυρίσματα.

«Luxembourg»: H νέα ταινία του σκηνοθέτη της «Φυλής», μας ταξιδεύει στο Τσερνομπίλ

«Η Φυλή», η πρώτη ταινία του Ουκρανού σκηνοθέτη υπήρξε ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων κι ένα αληθινό κινηματογραφικό σοκ, από εκείνα που δύσκολα ξεχνάς.

Οπως είναι φυσικό λοιπόν, το επόμενο βήμα του αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία, όχι μόνο γιατί είναι «η δεύτερη δύσκολη ταινία», αλλά κυρίως γιατί θα αποδείξει αν ο Σλαμποσπίτσκι είναι κάτι παραπάνω από ένας έξυπνος «προβοκάτορας».

luxembourg Myroslav Slaboshpytskiy O Μιροσλάβ Σλαμποσπίτσκι στο Τσερνομπίλ στην διάρκεια προετοιμασιας του φιλμ

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός αστυνομικού που έρχεται αντιμέτωπος με το σύστημα και τις τις γυναίκες στην ζωή του, σε μια πόλη που ζει ακόμη στην σκιά ενός τραγικού πυρηνικού ατυχήματος. Με την αόρατη απειλή της ραδιενέργειας να στοιχειώνει τις ζωές όλων, ο ήρωας του φιλμ σπρωγμένος στα άκρα, θα κάνει το δικό του ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού με τραγικά αποτελέσματα.

Ο τίτλος του φιλμ που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το Λουξεμβούργο, έρχεται από το γεγονός ότι η απαγορευμένη ζώνη, η περιοχή όπου τα επίπεδα της ραδιενέργειας καθιστούν ακόμη απαγορευτική την πρόσβαση των ανθρώπων, έχει περίπου το μέγεθος του κράτους του Λουξεμβούργου.

luxembourg 607

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες και όπως και στην προηγούμενη ταινία του Σλαμποσπίτσκι, εκτός από επαγγελματίες ηθοποιούς που θα κρατούν τους βασικούς ρόλους, όλοι οι υπόλοιποι θα καλυφθούν από ερασιτέχνες, κατοίκους της περιοχής όπου θα γυριστεί το φιλμ.

Δείτε ακόμη: