Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «My Friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη στο Κάρλοβι Βάρι!

στα 10

To ντοκιμαντέρ για τον Ελληνα μουσικό παραγωγό Larry Gus (DFA Records) κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 50o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε το teaser.

Flix Team
Το «My Friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη στο Κάρλοβι Βάρι!

Το «My Friend Larry Gus» θα συμμετάσχει, εκτός διαγωνιστικού, στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ του 50oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη, «μία ταινία bromance και μουσικής» σε παραγωγή της Heretic, μάς ταξιδεύει από τη Βέροια και την Αθήνα έως την Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, σ' ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθίας, με τη μουσική, την ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερου του φίλου.

Διαβάστε ακόμα: Οι ελληνικές συμμετοχές στο 50ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Larry Gus 607

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) τον ανακαλύπτει μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

my friend Larry Gus poster 607

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης
  • Παραγωγή: Βασίλης Κατσούπης & Heretic
  • Παραγωγοί: Βασίλης Κατσούπης, Γιώργος Καρναβάς (Heretic)
  • Συμπαραγωγοί: Filmiki 235, Oxyzed, Byrd, Filmiki

Δείτε το teaser:


.

Διαβάστε περισσότερα για τον Larry Gus στο official site της ταινίας κι ακούστε την μουσική του εδώ

Το 50o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου.