Buzz

Δείτε πρώτοι τις βραβευμένες «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

στα 10

H ταινία της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν έρχεται γεμάτη διακρίσεις και ετοιμάζεται για την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες. Δείτε την πριν απ' όλους σε μια ειδική avant-premiere.

Flix Team
Δείτε πρώτοι τις βραβευμένες «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Τοποθετημένο σε ένα χωρίο στην βόρεια Τουρκία, το φιλμ της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν που ξεκίνησε τη θριαμβευτική του καριέρα από το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών, πριν βραβευθεί με το βραβείο του Europa Cinemas Label, γίνει η επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, βρεθεί στις υποψήφιες ως Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κερδίσει το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που ασφυκτιούν κάτω από την καταπιεστική συμπεριφορά του θείου και της γιαγιάς τους και που βρίσκονται φυλακισμένες στο ίδιο τους το σπίτι, όταν ένα μεσημέρι μετά το τέλος του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές τολμούν να παίξουν με τους συμμαθητές τους στη θάλασσα. Η συμπεριφορά τους θα κριθεί ανήθικη και τα κορίτσια θα κλειδωθούν στο σπίτι από τον θείο τους ο οποίος θα αναλάβει να κανονίσει τους γάμους τους, οι οποίοι θα σβήσουν την ντροπή που προκάλεσαν οι πράξεις τους.

Διαβάστε ακόμη: Οι «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, κέρδισαν το φετινό βραβειο LUX

Mustang 607 1

Kινηματογραφημένο με τρόπο σχεδόν ονειρικό αλλά δίχως να αγνοεί την σκληρότητα της ιστορίας και την παράλογη λογική της κοινά αποδεκτής «ηθικής», το φιλμ της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν κέρδισε συγκρίσεις με το «Virgin Suicides» της Σοφία Κόπολα και ετοιμάζεται για να βγει και στις ελληνικές αίθουσες από τη Strada Films.

Mustang 607 3

Εσείς μπορείτε να δείτε πρώτοι τις «Ατίθασες» σε μια ειδική avant-premiere την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 20.30), στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε share, like και να αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας στο post του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου.


Διαβάστε ακόμη: