Buzz

Μπράντλεϊ Κούπερ – Ντέρεκ Σιανφράνς: Κάτι ψήνεται;

στα 10

Ενα ξεχασμένο project του Ντέιβιντ Φίντσερ ανασύρει ο «Blue Valentine» Ντέρεκ Σιανφράνς και, μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ για πρωταγωνιστή, κατευθύνεται προς… την κουζίνα!

Μπράντλεϊ Κούπερ – Ντέρεκ Σιανφράνς: Κάτι ψήνεται;

Σ’ ένα σενάριο του Στίβεν Νάιτ (της φήμης του «Eastern Promises») ξετυλίγεται η ιστορία ενός σεφ που γυρίζει την πλάτη στα αστέρια Μισελέν του για να βυθιστεί στον κόσμο του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

Πριν από λίγα χρόνια, ο Ντέιβιντ Φίντσερ είχε διερευνήσει την πιθανότητα να σκηνοθετήσει την ταινία, με τον Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστή. «Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία χωρίς σεξ, αν αυτό σημαίνει κάτι,» έλεγε τότε ο Φίντσερ, «Το κεντρικό θέμα της είναι η διαδικασία της δημιουργίας. Είναι μια αρωματική μορφή τέχνης, η μαγειρική κι αυτή η ιδέα με εμπνέει.» Ωστόσο το project, τότε, δεν οδηγήθηκε πουθενά.

Τώρα, ο Ντέρεκ Σιανφράνς, στον απόηχο της επιτυχίας του «Blue Valentine» και με το «The Place Beyond the Pines» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ να μαζεύει εκθειαστικές κριτικές, μοιάζει να ξαναφέρνει την ταινία στην επικαιρότητα, με τον τίτλο «Chef» και πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος στέκεται δίπλα στον Γκόσλινγκ στο «Place Beyond the Pines».

Σύμφωνα με τις τωρινές περιγραφές της ταινίας (που εμφανίστηκε για πώληση στο American Film Market), πρόκειται για την ιστορία ενός αναγνωρισμένου σεφ, ο οποίος παραδίνεται στις καταχρήσεις και χάνει το Παρισινό εστιατόριό του, διακεκριμένο με δύο αστέρια Μισελέν, αλλά αποφασίζει να ξανακερδίσει τη φήμη του και με το παραπάνω, με τους ίδιους συνεργάτες, σε νέο εστιατόριο, στο Λονδίνο, διεκδικώντας τη μυθική τιμή των τριών αστεριών.

Αν το «Chef» προχωρήσει, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Μπράντλεϊ Κούπερ φορά τον σκούφο του σεφ, μετά το τηλεοπτικό «Kitchen Confidential», όπου υποδυόταν τον Αντονι Μπουρντέν, τον σεφ που, τι παράξενο, είδε τη ζωή και την καριέρα του ν’ αλλοιώνεται από τις καταχρήσεις πριν κάνει το μεγάλο come-back του.