Buzz

Μπραντ Πιτ και... όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους

στα 10

Λίγες μέρες πριν, η συνέντευξή του στο Entertainment Weekly ξεσήκωσε θύελλες, καθώς αναφέρθηκε με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια στο γάμο του με την Τζένιφερ Ανιστον. Αυτή τη φορά, οι αντιρρήσεις έρχονται από την πλευρά των αντρών, καθώς ο Μπραντ Πιτ ποζάρει για το εξώφυλλο του εμβληματικού αθλητικού περιοδικού Sports Illustrated - μία τιμή που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει κατακτήσει.

Μπραντ Πιτ και... όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους

Κάποιοι αθλητές προπονούνται σκληρά, καθημερινά, όλη τους τη ζωή, για να τους γίνει η τιμή να αποθανατιστούν στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Και μετά έρχονται τα ξανθογάλανα αγόρια του Χόλιγουντ και απλά ...ποζάρουν. Με αρκετές πικρές σπόντες σχολίασαν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι την επιλογή του περιοδικού να χαρίσει το διάσημο εξώφυλλό του (τεύχος Οκτωβρίου) στον Μπραντ Πιτ. «Μερικοί μερικοί κερδίζουν εξώφυλλα για ένα άθλημα που ομολογούν ότι ούτε καν το αγαπούν...» έγραψαν στις στήλες τους σήμερα.

Φυσικά, η επιλογή του Πιτ είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Moneyball», την αληθινή ιστορία του προπονητή Μπίλι Μπιν που έκανε μεγάλα όνειρα για την μικρή μπέιζμπολ ομάδα του. Βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Μάικλ Λούις «Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game» (2003) και σκηνοθετημένη από τον Μπένετ Μίλερ («Capote»), η ταινία αφηγείται μία Δαβίδ-Γολιάθ ιστορία που συνέβη πράγματι στην Α' Κατηγορία του αμερικανικού επαγγελματικού μπέιζμπολ. Η ομάδα του Οκλαντ, με προπονητή τον πεισματάρη ονειροπόλο Μπίλι Μπιν τα έβαλε με τους ισχυρούς γίγαντες του πρωταθλήματος, με μηδενικό μπάτζετ.

Οι αντιρρήσεις των συντακτών της αθλητικής δημοσιογραφίας προέκυψαν μάλλον από την ειλικρινή απάντηση που έδωσε ο Πιτ στον ρεπόρτερ του Sports Illustrated για το αν αγαπούσε τόσο το μπέιζμπολ, ώστε να θέλει να κάνει αυτή την ταινία. «Είναι ντροπή, αλλά ξέρω ελάχιστα για το μπέιζμπολ. Είναι θαύμα το ότι μου επέτρεψαν να γυρίσω αυτή την ταινία, όταν είδαν πόσο άσχετος είμαι. Εχω παίξει αρκετά αθλήματα, αλλά ποτέ μπέιζμπολ. Δεν μου ταίριαζε... »

Αυτό που ενδιέφερε τον Πιτ ήταν η ιστορία, πίσω από την ιστορία. «Λιώνω για τις ιστορίες που θέλουν πρωταγωνιστή τον αφανή ήρωα. Αυτό όμως που με τράβηξε περισσότερο ήταν η αντιμετώπιση του σεναρίου. Στα σύγχρονα σενάρια κάτι συμβαίνει στον ήρωα και τον αναγκάζει να δει το φως. Στο τέλος της ταινίας, μαθαίνει το μάθημά του, μεταμορφώνεται. Στις ταινίες της δεκαετίας του 70 που αγαπάω, όπως και σ' αυτό εδώ το σενάριο, ο λύκος δεν αλλάζει τη γούνα του. Αυτό που ήταν ο αντιήρωας στην αρχή, αυτό παραμένει και στο τέλος. Κάτι μικρό θα έχει αλλάξει στον κόσμο του, στη ζωή του, αλλά όχι όλη του η ζωή. Κι αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Μπορεί να αλλάζουμε μικροπράγματα, αλλά παραμένουμε ίδιοι...»

Κι αν η επιλογή του προκάλεσε αντιδράσεις, ο ίδιος δήλωσε απροκάλυπτα χαρούμενος για αυτό το εξώφυλλο. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος! Ενα αντρικό περιοδικό που σέβομαι! Κάνω όλα αυτά τα μοδάτα, και η ευκαιρία να κάνω κάτι που μ' αρέσει όπως το Sports Illustrated είναι τέλεια!»

Προς υπεράσπισή του, δεν είναι ο Πιτ ο μόνος σταρ της showbiz που έχει φιλοξενηθεί στο Sports Illustrated : Μαρκ Γουόλμπεργκ και Κρίστιαν Μπέιλ, Στίβεν Κολμπέρ, Μπομπ Χόουπ, Εντ Σάλιβαν, Στιβ ΜακΚουίν, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ανάμεσα σε άλλους έχουν κατά καιρούς φιγουράρει στο εξώφυλλο του αθλητικού περιοδικού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το «Moneyball», αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μπραντ Πιτ και οι συντελεστές της ταινίας στο φεστιβάλ του Τορόντο πριν από λίγες μέρες, πατήστε εδώ.