Buzz

Μπαζ Λούρμαν: τηλεοπτική σειρά για το hip-hop

στα 10

Ο σκηνοθέτης που ενσωματώνει την ενέργεια του soundtrack σαν έναν ακόμα χαρακτήρα των ταινιών του δεν μπορούσε να μείνει απαθής μετά από μία συνεργασία με τον Jay-Ζ (μουσικός παραγωγός του «Great Gatsby»). Τώρα είναι ταγμένος να αφηγηθεί τη γέννηση του hip-hop.

Μπαζ Λούρμαν: τηλεοπτική σειρά για το hip-hop

Αυτή φυσικά είναι η δική μας εξήγηση, καθώς το όνομα του Jay-Z δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά για νέα συνεργασία με τον Μπαζ Λούρμαν. Αλλά πώς ο σκηνοθέτης των ballroom dancing και moulin rouge μουσικών, εκείνος που παίρνει το lounge, το indie ή το pop και τα μετατρέπει σε κάτι οπερετικό και μεγαλειώδες, να έχει μείνει ανεπηρέαστος από την συνεύρεσή του με το βασιλιά του hip hop κι έναν εξίσου σημαντικό καλλιτέχνη; Κάτι πρέπει να έμεινε στο αίμα του, μετά το τέλος της «Great Gatsby» συνεργασίας. Η αγάπη για το hip hop είναι βέβαιη.

Για αυτό και σήμερα όλα τα μέσα βουίζουν: ο Μπαζ Λούρμαν ψάχνει συνεργάτες και κανάλι που θα αναλάβει την παραγωγή και την προβολή του νέου του πρότζεκτ που θα είναι τηλεοπτικό.

Πρόκειται για μία σειρά εποχής που θα μας επιστρέψει στην Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 70 και θα αφηγηθεί την γέννηση του hip-hop μέσα από τις ιστορίες δύο φίλων - ενός μουσικού, κι ενός τραγουδιστή. Από όσα διαβάζουμε, δεν πρόκειται να είναι μιούζικαλ, αλλά η μουσική θα έχει μεγάλο -κι ενσωματωμένο- ρόλο στην ιστορία (τυπικός Λούρμαν λοιπόν).

Ο παραγωγός του «The Shield» Σον Ράιαν τρέχει την οργάνωση κι ο Αντλι Γκίργκις (συγγραφέας του «The Motherfucker With the Hat») έχει αναλάβει το σενάριο.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προσφορές από τα κανάλια Netflix, FX και Showtime.

Περιμένουμε νεότερα...

Περισσότερος Μπαζ Λούρμαν:

.