Buzz

Μωρέ λέτε; Το «Superman vs. Batman» μόλις άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον

στα 10

Μέχρι αποδείξεως του εναντίον, το πρότζεκτ που θα ενώσει τον Σούπερμαν με τον Μπάτμαν μοιάζει περισσότερο με marketing plan παρά με μια ταινία που φτιάχνεται από αγάπη για τους δύο υπερήρωες. Τα νέα ονόματα που μόλις ανακοινώθηκαν για τους ρόλους του Λεξ Λούθορ και του Αλφρεντ κάνουν το πράγμα να αποκτά ενδιαφέρον.

Μωρέ λέτε; Το «Superman vs. Batman» μόλις άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να επιλέξει τον Τζέσε Αϊζενμπεργκ ως Λεξ Λούθορ στη νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ που για την ώρα τιτλοφορείται - για να καταλαβαινόμαστε - «Superman vs. Batman».

Οπως επίσης δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του νεαρού ηθοποιού που δέχτηκε το ρόλο, προδίδοντας τις «ανεξάρτητες» ρίζες του, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν κατά χρονολογική σειρά o Τζιν Χάκμαν («Superman», «Superman II» και «Superman IV: The Quest for Peace») και ο Κέβιν Σπέισι («Superman» του 2006).

Η επιλογή του ωστόσο είναι ενδιαφέρουσα, δείχνοντας πως το νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο στην ιστορία του Σούπερμαν διαθέτει κάτι από τάσεις ανανέωσης και εναλλακτικής εικονογράφησης.

Οπως δηλώνει ο Σνάιντερ στην επίσημη ανακοίνωση για την επιλογή του Αϊζενμπεργκ: «Ο Λεξ Λούθορ θεωρείται συνήθως ο χειρότερος από τους εχθρούς του Σούπερμαν. Αυτό που είναι τέλειο με τον Λεξ είναι ότι υπάρχει πέρα από τις συμβάσεις του στερεοτυπικού κακού. Είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας που η ευφυία του, ο πλούτος του και η ισχύ του τωον τοποθετούν ως έναν από τους λίγους θνητούς που μπορούν να προκαλέσουν τον Σούπερμαν. Το να έχεις τον Τζέσε για αυτόν τον ρόλο μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε αυτήν την ενδιαφέρουσα δυναμική και επίσης να οδηγήσουμε τον ήρωα σε μερικές νέες και αναπάντεχες διαδρομές.»

Ταυτόχρονα, για να μην παραπονεθεί ο Σκοτεινός Ιππότης, ανακοινώθηκε και ένα όνομα από το δικό του στρατόπεδο που δεν είναι άλλο από αυτού του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον πιστό του μπάτλερ, Αλφρεντ. Μετά τους Μάικλ Γκάου (στις ταινίες του Τιμ Μπάρτον και του Τζόελ Σουμάχερ) και Μάικλ Κέιν (στην τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν), το ρόλο του Αλφρεντ θα υποδυθεί ο Τζέρεμι Αϊρονς, μια καθόλα καταπληκτική επιλογή σε ένα πραγματικά αταίριαστο ζευγάρι με τον Μπάτμαν του Μπεν Αφλεκ.

«Οπως όλοι γνωρίζουν», δηλώνει ο Σνάιντερ, «ο Αλφρεντ είναι ο πιο έμπιστος φίλος του Μπρους Γουέιν, σύμμαχος και μέντορας, ένας ευγενής φύλακας και πατρική φιγούρα. Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στην μεταμόρφωση του Μπρους Γουέιν σε Μπάτμαν. Είναι τιμή να έχουμε για το ρόλο έναν απίστευτα έμπειρο και ταλαντούχο ηθοποιός όπως τον Τζέρεμι στη σημαντική θέση ενός άντρα που καθοδηγεί και οργανώνει την πρόσοψη πίσω από την οποία κρύβεται ο Μπρους Γουέιν.»

Θυμίζουμε εδώ πως το «Superman vs. Batman» μεταφέρθηκε για το 2016, προκαλώντας τριγμούς στην απόφαση του Μπεν Αφλεκ να υποδυθεί τον Μπάτμαν (διαβάστε περισσότερα εδώ), αν και δύσκολα θα ανατραπεί κάτι από το αρχικό σχέδιο του Ζακ Σνάιντερ για την ταινία που όλοι περιμένουν... στη γωνία.

Διαβάστε ακόμη: