Buzz

Δείτε πρώτοι το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν. Μαζί με τη μαμά σας!

στα 10

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν σας περιμένει σε avant-premiere, για να κρίνετε αν όντως είναι αυτή η καλύτερη ταινία του παιδιού - θαύματος από τον Καναδά.

Flix Team
Δείτε πρώτοι το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν. Μαζί με τη μαμά σας!

Ανεξάρτητα απ’ το αν εκτιμά κανείς το σινεμά του, ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ένα φαινόμενο του σημερινού σινεμά, έχοντας κάνει, ως τα 25 του χρόνια, πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, που έχουν όλες διαγωνιστεί στα Φεστιβάλ των Καννών ή της Βενετίας, ανάγοντάς τον σ’ έναν από τους πιο… happening σκηνοθέτες της νέας γενιάς (του Κεμπέκ και του κόσμου), με φανατικούς οπαδούς και εξίσου πεισματικούς εχθρούς της δημιουργικής αλαζονίας του. Αν υποθέσουμε ότι το «Tom à la ferme» (που δεν βγήκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες) ήταν η πιο ώριμη, ουσιαστική ταινία του, τότε το «Mommy» είναι η πιο παθιασμένη και συναισθηματικά ανυψωτική.

Η ταινία εκτυλίσσεται σ’ ένα υποθετικό 2015, όπου, μ’ ένα νέο νομοσχέδιο κοινωνικής πρόνοιας, οι γονείς που δεν μπορούν, οικονομικά ή συναισθηματικά, να τα βγάλουν πέρα με τα δύσκολα, ατίθασα ή ασθενή παιδιά τους, μπορούν να τα παραδίδουν δωρεάν σε ψυχιατρικές κλινικές. Η Ντάι είναι μητέρα του «δύσκολου» έφηβου Στίβεν, με συχνές βίαιες εκρήξεις, αλλά δε διανοείται να εγκαταλείψει το γιο της. Η ίδια είναι μια απολαυστική υπερβολή: μια σπασμένη καλλονή δεύτερης διαλογής, γεμάτη ορμή, χιούμορ και πείσμα, χήρα εδώ και λίγα χρόνια, πιάνει την κάθε στιγμή τη ζωή από το χαλινάρι και την ιππεύει με στιλ. Ετοιμη ν’ αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο, φορά το χαμόγελό της, τις ψηλοτάκουνες πλατφόρμες της και τα στενά της τζιν και επιτίθεται. Στη μικρή, ιδιαίτερη οικογένεια, θα έρθει να προστεθεί η Κάιλα, η συνεσταλμένη γειτόνισσα, που προσπαθεί να ξεπεράσει ένα πρόσφατο προσωπικό τραύμα και, στην Ντάι και τον Στίβεν θα βρει ένα απρόσμενο καταφύγιο.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν

Mommy 607

Με μια μικρή αλλά τόσο ουσιαστική μετατόπιση από τη «βιαστική» φιλμογραφία του που δεν στερείται ίχνος από την νεανικότητα, την ορμή, τη συγκίνηση, αλλά εδώ σε μια αρμονική ενορχήστρωση που στοχεύει στο κέντρο του θυμικού του θεατή, το «Mommy» βρέθηκε τέτοια εποχή πέρσι στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών, μοιράστηκε το Βραβείο της Επιτροπής με τον... Ζαν-Λικ Γκοντάρ, έφερε τον 26χρονο δημιουργό του στο κέντρο της επικαιρότητας και ετοιμάζεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Απριλίου ως ένα θεραπευτικό αντίδοτο στο σκοτάδι των ημέρων...

Διαβάστε ακόμη: Από τον Ξαβιέ Ντολάν στον Ζαν-Λικ Γκοντάρ (και όχι το αντίστροφο)

Mommy 607

Εσείς μπορείτε να το δείτε πρώτοι στην avant-premiere που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στις 20.00 (ώρα προσέλευσης 19.30). Κάντε share, like ή αφήστε σχόλιο απαραίτητα με το ονοματεπωνυμό σας στο ποστ του διαγωνισμού στη σελίδα του Flix στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση για διιπλές προσκλήσεις.


Διαβάστε ακόμη:

Mommy Greek Poster 607