Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρέιλερ για το «Modris», μια ελληνική συμπαραγωγή που ταξιδεύει στα φεστιβάλ του κόσμου

στα 10

Από το Τόρόντο στο Σαν Σεμπαστιάν, η ταινία του Λετονού Γιούρις Κουρσίετις επιβεβαιώνει το «ανοιχτό μυαλό» της νέας ελληνικής κινηματογραφικής γενιάς.

Τρέιλερ για το «Modris», μια ελληνική συμπαραγωγή που ταξιδεύει στα φεστιβάλ του κόσμου

Το «Modris», δανείζεται τον τίτλο του από τον ήρωά του, έναν δεκαεφτάχρονο νεαρό που ζει μόνος με την μητέρα του, σε μια δύσκολη συμβίωση, αφού εκείνος μοιάζει να έχει εμμονή με τον τζόγο κι εκείνη επιμένει να του θυμίζει ότι ο πατέρας του βρίσκεται ήδη στην φυλακή.

Η ήδη δύσκολη σχέση τους θα δοκιμαστεί όταν ο Μόντρις, καθώς ο κρύος χειμώνας βρίσκεται στην χειρότερη φάση του, θα κλέψει την ηλεκτρική θερμάστρα της μητέρας του προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να τζογάρει.

Εκείνη θα τον καταγγείλει στην αστυνομία κι ο Μόντρις θα δει εκ των έσω το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας του και την ίδια στιγμή την προηγούμενη ζωή του με διαφορετικά μάτια.

01

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιούρις Κουρσίετις λέει ότι η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε όταν ένας φίλος του δικηγόρος του αφηγήθηκε μια παρόμοια ιστορία, γεμάτος αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει κι εξηγεί πως το φιλμ μιλά «για τις σχέσεις και την δυναμική του ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, το κράτος και τους πολίτες».

Το φιλμ είναι Ελληνική, Λετονική και Γερμανική συμπαραγωγή με την Βίκυ Μίχα της Boo Productions στην παραγωγή, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κι αρκετούς Έλληνες συντελεστές, όπως τον Γιώργο Μαυροψαρίδη στο μοντάζ και τον Λέναδρο Ντούνη στον ήχο.

01

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του «Modris»


Διαβάστε ακόμη:

Το Eurimages χρηματοδοτεί τρεις νέες ελληνικές συμπαραγωγές με 500.000 ευρώ