Buzz

To «The Modern Ocean» του Σέιν Κάραθ, έρχεται με έναν ωκεανό σταρ

στα 10

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Primer» και του «Upstream Color» δεν θα είναι σίγουρα μια μικρη, arthouse υπόθεση.

To «The Modern Ocean» του Σέιν Κάραθ, έρχεται με έναν ωκεανό σταρ

Ο Σέιν Κάραθ είναι ένας από εκείνους του σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που έχουν κατορθώσει να χτίσουν τον δικό τους μύθο μέσα από ελάχιστες (στην περίπτωσή του, δύο) ταινίες. Αινιγματικές και γεμάτες ιδέες, τόσο το «Primer» όσο και το «Upstream Color» τον έβαλαν στο πάνθεον των αληθινών δημιουργών του αμερικάνικου σινεμά, αλλά όπως συχνά συμβαίνει δεν έκαναν την δουλειά του πιο εύκολη.

Σκεφθείτε το εξής: μπορεί τόσο ο Ντέιβιντ Φίντσερ, όσο κι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ να ήταν executive producers στο «A Topiary» το dream project που για χρόνια προσπαθούσε να φέρει στην οθόνη, όμως ακόμη κι έτσι, κανένα χολιγουντιανό στούντιο δεν δέχτηκε να πάρει το ρίσκο της χρηματοδότησής του.

Τα πράγματα όμως δείχνουν να αλλάζουν άρδην με την καινούρια του ταινία «The Modern Ocean», ένα δράμα τοποθετημένο στον κόσμο της ναυτιλίας που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει περισσότερους από είκοσι βασικούς χαρακτήρες. Δέκα πρωταγωνιστικούς ρόλους και είκοσι ακόμη δευτερεύοντες.

Κάτι που εξηγεί το γιατί καθώς η ταινία ετοιμάζεται να «βγει στην αγορά» του American Film Market κι ανακοινώνει τα ονόματα των πρωταγωνιστών της, η λίστα μοιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η Αν Χάθαγουέι, ο Κιάνου Ρίβς, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, η Κλόι Γκρέις Μόρεντζ, ο Τομ Χόλαντ, ο Αζα Μπάτερφιλντ και ο Τζέφ Γκόλντμπλαμ είναι ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν και προφανώς υπάρχει χώρος και για άλλους.

Μπορεί το στόρι του φιλμ να είναι ακόμη μυστικό, όμως ξέρουμε ήδη ότι αφορά στην ανταγωνιστική αρένα των σύγχρονων cargo ships του ανταγωνισμού των ναυτιλιακών εταιριών και σε όλη την διάρθρωση αυτής της επιχειρηματικής κι ανθρώπινης αλυσίδας, από τους ιδιοκτήτες των εταιριών μέχρι τους απλούς ναύτες κι ακούγεται σαν κάτι που θέλουμε να δούμε το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε ακόμη: