Buzz

Καθημερινοί ήρωες: Η Capitol δοξάζει τους απλούς ανθρώπους στο «The Hunger Games: Mockingjay»

στα 10

Μέσα από μια σειρά προπαγανδιστικά πόστερ, οι διαφορετικές περιοχές βρίσκουν λόγους για να νιώθουν περήφανες.

Καθημερινοί ήρωες: Η  Capitol δοξάζει τους απλούς ανθρώπους στο «The Hunger Games: Mockingjay»

Μπορέι να βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον Νοέμβριο όταν το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας του «The Hunger Games» θα βγει στις αίθουσες, όμως η ώρα για την μηχανή προπαγάνδας της Πρωτεύουσας του Πάνεμ, ή αν προτιμάτε της Lionsgate, να πάρει μπροστά έφτασε.

Κι όπως έκανε από την αρχή της σειράς, το marketing και του καινούριου είναι προφανώς ευφυές και ενδιαφέρον και με κάποιο τρόπο ελαφρώς ανατριχιαστικό στον τρόπο που δανείζεται την υποβόσκουσα πολιτική ματιά των βιβλίων για να την περάσει και στα υλικά προώθησης των φιλμ.

Ετσι στα πρώτα πόστερ που κυκλοφόρησαν από το «Mockingjay Part 1», οι κάτοικοι των διαφορετικών περιοχών του Πάνεμ, βρίσκουν την αναγνώριση που για χρόνια τους στερούσε η Πρωτεύουσα, αλλά παρ΄όλη την αισθητική αρτιότητα των εικόνων, δεν μπορείς παρά να νιώσεις πως κάτι λάθος υπάρχει εδώ.

Με τους υποδουλωμένους κατοίκους στα πρόθυρα της εξέγερσης και την Κάτνις να αναλαμβάνει έναν καινούριο ρόλο, αυτόν του συμβόλου της εξέγερσης, οι μηχανισμοί της προπαγάνδας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς και η προπαγάνδα της Capitol ξεκινά από αυτά εδώ τα πόστερ...

2

2

2

2

2

2

2

Διαβάστε ακόμη: