Buzz

Το φόρεμα που έκανε το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών «εμπόλεμη ζώνη»

στα 10

Το φόρεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ στην πρεμιέρα του 70ού Φεστιβάλ και μέχρι στιγμής έχει χαρακτηριστεί «κακόγουστο», «αποικιοκρατικό», «επιθετικό», «φάρσα του photoshop».

Το φόρεμα που έκανε το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών «εμπόλεμη ζώνη»

Στο τελείωμα του φορέματος που σχεδίασε ο Αβιάντ Αρίκ Χέρμαν, απεικονίζεται η Ιερουσαλήμ να ξεπροβάλλει μέσα από τα τείχη σε μια πολιτική δήλωση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό, όσο και σε στιλιστικό επίπεδο.

H υπουργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης δήλωσε: «Φέτος γιορτάζουμε 50 χρόνια από την απελευθέρωση και την επανένωση της Ιερουσαλήμ. Είμαι περήφανη που γιορτάζουμε αυτή την ιστορική επέτειο μέσα από την τέχνη και τη μόδα και είμαι χαρούμενη που αυτό το έργο του Ισραηλινού σχεδιαστή Αβιάντ Χέρμαν είναι τόσο συγκινητικό και τιμά την ομορφιά του κύρους της αιώνιας πρωτευουσάς μας, της Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2017: Ας (ξανα)μιλήσουμε για το στήθος της Σούζαν Σαράντον

Miri

Τα κοινωνικά δίκτυα ανέλαβαν αμέσως δράση, ειδικά όταν οι Παλαιστίνοι θεωρούν το ανατολικό κομμάτι της πόλης κάτω από κατοχή του Ισραήλ, ενώ οι σχέσει μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν ακόμη και μετά από τόσα χρόνια μια εμπόλεμη ζώνη με τραγικές απολήξεις.

Περισσότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του 70ού Φεστιβάλ Καννών:

Miri

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.