Φεστιβάλ / Βραβεία

Με την «Εκρηξη» στις αίθουσες, ο Σύλλας Τζουμέρκας προχωράει ολοταχώς στην τρίτή του ταινία

στα 10

Στην τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Σύλλας Τζουμέρκας συνεργάζεται ξανά στο σενάριο με τη Γιούλα Μπούνταλη και συμμετέχει στο τμήμα της Αγοράς Συμπαραγωγών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Με την «Εκρηξη» στις αίθουσες, ο Σύλλας Τζουμέρκας προχωράει ολοταχώς στην τρίτή του ταινία

Με την «Εκρηξη», τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, να βρίσκεται αυτήν την εποχή στις ελληνικές αίθουσες, μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και τη συμμετοχή της σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία και το Φεστιβάλ του Λονδίνου, ο Σύλλας Τζουμέρκας ετοιμάζει βαλίτσες για το Ρότερνταμ.

Οχι μόνο για μια ακόμη προβολή της «Εκρηξης» στο νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ με ταινίες απ' όλον τον κόσμο, αλλά και για να συμμετάσχει στην Cinemart, το κομμάτι της Αγοράς Συμπαραγωγών του Φεστιβάλ που φιλοξενεί κάθε χρόνο σχέδια ταινιών απ' όλον τον κόσμο που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και αναζητούν συνεργασίες και συμπαραγωγή με άλλες χώρες.

Εκεί θα βρεθεί με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του που έχει για τίτλο «The Miracle of the Sargasso Sea», σε παραγωγή της Homemade Films της Μαρίας Δρανδάκη και συμπαραγωγή με την Ολλανδία και σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη και της Γιούλας Μπούνταλη, στην τρίτη τους συνεργασία.

Πρώτη φορά συναντήσαμε το «The Miracle of the Sargasso Sea» όταν συμμετείχε στο Berlinale Talents Script Station Lab 2014 τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – που, καθώς παρακολουθούν την αποκάλυψη μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή. Σ’ έναν κόσμο χωρίς ευαισθησία κι ενδιαφέρον, δεν έχουν την πρόθεση ν’ ακολουθήσουν το νόμο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον...

Διαβάστε ακόμη: