Buzz

Ο Μάιλς Ντέιβις είναι εδώ, ο Ντον Τσιντλ είναι «Miles Ahead»

στα 10

Ολοκληρωτικά σχέδιο του Ντον Τσιντλ, με χρηματοδότηση από crowdfunding, το «Miles Ahead» είναι έτοιμο και κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Δείτε ένα clip και θαυμάστε!

Ο Μάιλς Ντέιβις είναι εδώ, ο Ντον Τσιντλ είναι «Miles Ahead»

«Αυτή εδώ θα είναι μια ανεξάρτητη ταινία. Δεν υπάρχει υποστήριξη από στούντιο. Ακόμα αναζητούμε χρήματα, ενώ έχω κι εγώ συμμετάσχει στο budget με προσωπικό μου κεφάλαιο. Πρέπει να στήσουμε μια ταινία εποχής, με διαφορετική αισθητική που προσπαθούμε ν’ αναπαραστήσουμε με αυθεντικότητα. Επειτα υπάρχουν τα μουσικά δικαιώματα που κοστίζουν πολλά χρήματα. Αλλά μου φάνηκε ότι αυτή η ταινία και η χρηματοδότησή της από το κοινό, ήταν το σωστό βήμα για να ξαναπλησιάσει ο Μάιλς Ντέιβις το λαό του και να γίνει κοινωνικό φαινόμενο και πάλι. Οπως ακριβώς περιέγραφε κι η μουσική του Μάιλς: μια λαϊκή σύμπραξη.» Ετσι κάπως κατάφερε ο Ντον Τσιντλ, ως παραγωγός και πρωταγωνιστής του «Miles Ahead», να ζητήσει πρακτική υποστήριξη από το κοινό στο indiegogo και τώρα η ταινία είναι έτοιμη και θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

miles ahead 607

H ταινία ακολουθεί τη «σιωπηλή» περίοδο του Μάιλς Ντέιβις, την επιστροφή του στη μουσική, το σχέδιο που κατέστρωσε με δημοσιογράφο του Rolling Stone (υποδύεται ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) να ανακτήσει τον έλεγχο των τραγουδιών του από τις δισκογραφικές και το μεγάλο του έρωτα με τη μούσα του, Φράνσις Τέιλορ, που ενσαρκώνει η Εμεγιάτσι Κορινεάλντι. Πάρτε αναπνοή και δείτε παρακάτω το πρώτο κλιπ της ταινίας που κυκλοφόρησε και που είναι, φυσικά, γεμάτο πνευστά και τζαζ.

Διαβάστε ακόμη: