Buzz

Ο Τζόρνταν Πιλ πλέκει το εγκώμιο του «Midsommar» του Αρι Αστερ

στα 10

Οι περιγραφές του και μόνο μας κάνουν να θέλουμε να δούμε την ταινία σήμερα κιόλας.

Ο Τζόρνταν Πιλ πλέκει το εγκώμιο του «Midsommar» του Αρι Αστερ

Ακόμα και αν μετά από τα δυο, πραγματικά υπέροχα, τρέιλερ της ταινίας «Midsommar» του Αρι Αστερ δεν έχετε ψηθεί για να την δείτε, τότε ίσως η γνώμη του Τζόρνταν Πιλ για την ταινία σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού Fangoria, ο Πιλ παίρνει συνέντευξη από τον Αστερ με αφορμή τη νέα του ταινία και το μόνο που έχει να πει είναι τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν περιγράφοντάς την ως μια από «τις πιο φρικιαστικά ενοχλητικές εικόνες που έχει δει ποτέ.» Το Entertainment Weekly δημοσίευσε ένα μέρος της συνέντευξης αυτής με τον Πιλ να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του λέγοντας «μετά το τέλος της ταινίας σου έστειλα μήνυμα γράφοντας “νομίζω πως έκανες την πιο ειδυλλιακή ταινία τρόμου όλων των εποχών”. Πήρες τις “Stepford Wives” και κατέστρεψες την όποια ελκυστικότητά τους με αυτήν εδώ. Από μόνο του αυτό είναι κατόρθωμα. Η ταινία είναι μοναδική. Δεν υπήρχε κάτι ανάλογο πριν και οποιαδήποτε ταινία μετά το “Midsommar” θα πρέπει να το αντιμετωπίσει. Θέλω να πω πως ξεπερνά και το “The Wicker Man” ως την πιο εμβληματική παγανιστική ταινία που έχει γίνει ποτέ.»

Διαβάστε ακόμα: Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται φρικιαστικό στο νέο τρέιλερ του «Midsommar»

Midsommar 607

Midsommar 607

Αλλά ο Πιλ δεν σταματάει εκεί και συνεχίζει να πλέκει το εγκώμιο της ταινίας λέγοντας πως «το “Midsommar” κάνει ένα περίεργο ταχυδακτυλουργικό τρικ όπου υπερβαίνει την ίδια τη φρίκη που θέτει η ταινία», ενώ λέει πως το τελευταίο μέρος της περιέχει «μερικές από τις πιο φρικιαστικά ενοχλητικές εικόνες που έχω δει ποτέ.»

Πραγματικά μεγάλα λόγια από τον Πιλ, και ίσως φαίνονται κάπως υπερβολικά, αλλά ο Πιλ μας έχει δείξει με τις ταινίες του πως καταλαβαίνει καλά τον τρόμο. Από την άλλη όμως ο Αστερ προσπαθεί να μετριάσει λίγο όλες αυτές τις μεγάλες προσδοκίες που ίσως προκάλεσαν τα λόγια του Πιλ λέγοντας πως «νομίζω πως όντως ανήκει στο είδος του φολκορικού τρόμου. Αλλά νομίζω πως προσπαθεί να βρει τρόπο να εδραιωθεί στο είδος αυτό και στην συνέχεια να προχωρήσει με έναν τρόπο που είναι τελείως ανατρεπτικός από αυτό που περιμένεις. Είναι αστείο γιατί κάποιος μου έστειλε ένα άρθρο με τίτλο “Οι ταινίες που χρησιμοποιεί ως αναφορά το Midsommar και πώς το Midsommar θα ταιριάξει στο είδος του φολκορικού τρόμου.” Πραγματικά θέλω να πιστεύω πως καθώς θα φτάνουμε προς το φινάλε, θέλω να πιστεύω πως θα εισέλθει σε κάποιο νέο έδαφος. Με έχουν ρωτήσει “Τι είναι;” και με αρκετή ευχαρίστηση έχω απαντήσει πως πρόκειται για μια ταινία χωρισμού ντυμένη με τα ρούχα φολκορικού τρόμου.»

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 3 Ιουλίου.


Διαβάστε ακόμη:

Midsommar 607