Industry

Αποτελέσματα Α’ φάσης προγράμματος «Microfilm 2020» | Ιούλιος 2019

στα 10

Λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και πριν την έναρξη της αλλαγής διοίκησης στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για το πρόγραμμα «Μικροφίλμ 2020».

Flix Team
Αποτελέσματα Α’ φάσης προγράμματος «Microfilm 2020» | Ιούλιος 2019

Μετά από αρκετή αναμονή και ειδική πίεση που ασκήθηκε από την κοινότητα και ειδικά από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στις 3 Ιουλίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για το πρόγραμμα «Μικροφίλμ 2020».

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τύχη της εν λόγω απόφασης, αφού ο Ιωάννης Δρόσος έχει ήδη - μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου - παραιτηθεί από τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, ενώ αναμένεται και ολική αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι εφόσον η απόφαση έχει υπογραφεί και δημοσιευθεί στην Διαύγεια, θεωρείται ως εφαρμοστέα και δεσμευτική για οποιαδήποτε άλλη Διοίκηση.

Ενδιαφέρον επίσης έχει η απόφαση για την αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Microfilm 2020», η οποία βρίσκεται ωστόσο υπό την αίρεση της έγκρισης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (δείτε το απόσπασμα παρακάτω):

Την αύξηση του ποσού της χρηματοδότησης του προγράμματος «Microfilm2020» από το αρχικώς εγκριθέν ποσό των 200.000,00 €, πλέον ΦΠΑ, στο ποσότων 350.000,00 €, πλέον ΦΠΑ, με την προϋπόθεση της έγκρισης του ΥπουργούΨηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σύμφωνα με ταπροβλεπόμενα στην υπ' αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του ΓενικούΛογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων, λόγω του μεγάλουαριθμού αξιόλογων υποψηφιοτήτων και την αύξηση των εγκεκριμένωνσεναρίων από 12 σε 20.

Διαβάστε ακόμη: Η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, νέα Υπουργός Πολιτισμού


Διαβάστε εδώ αυτούσια την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια:

Μικροφίλμ

μικροφίλμ

μικροφίλμ


Διαβάστε ακόμη: Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει την απόφαση παύσης της Ηλέκτρας Βενάκη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου