Buzz

Η Μισέλ Γουίλιαμς ιέρεια του ροκ στη βιογραφία της Τζάνις Τζόπλιν

στα 10

Επειτα από πολλές καθυστερήσεις, η κινηματογραφική βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας, σε σκηνοθεσία Σον Ντέρκιν, μοιάζει να παίρνει επιτέλους μπροστά.

Η Μισέλ Γουίλιαμς ιέρεια του ροκ στη βιογραφία της Τζάνις Τζόπλιν

Παρά την αιώνια εμμονή του Χόλιγουντ με τις βιογραφίες αστέρων, και ακόμη περισσότερο των αδικοχαμένων, ένα biopic της Τζάνις Τζόπλιν δεν έχει ευτυχήσει μέχρι τώρα να βρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, έστω κι αν οι ευκαιρίες υπήρξαν αρκετές και ο αξιοζήλευτος πρωταγωνιστικό ρόλο αποτέλεσε όνειρο για πολλές ηθοποιούς, από τη Ζούι Ντεσανέλ και τη Ρενέ Ζελβέργκερ μέχρι την τραγουδίστρια Pink.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, μάλιστα, υπήρχαν δύο αντίπαλα πρότζεκτ που επωάζονταν στο Χόλιγουντ: ένα με την Εϊμι Ανταμς στον πρωταγωνιστικό ρόλο και υποψήφιο σκηνοθέτη τον Λι Ντάνιελς, και ένα με σκηνοθέτη τον Σον Ντέρκιν και πρωταγωνίστρια τη θεατρική κυρίως ηθοποιό Νίνα Αριάντα. Κι αν το πρώτο μοιάζει να εξαφανίστηκε (τουλάχιστον προς το παρόν) στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της Εϊμι Ανταμς, το δεύτερο δείχνει να έχει αναστηθεί για τα καλά.

Διαβάστε ακόμη: Η Νάταλι Πόρτμαν στο κέντρο μιας τραγωδίας στο ελεγειακό τρέιλερ του «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν

Janis Joplin 607

Σκηνοθέτης μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες των τελευταίων ετών, του «Martha Marcy May Marlene» του 2011, ο Σον Ντέρκιν βλέπει τώρα το ενδιαφέρον για το «Janis» του να αναζωπυρώνεται, καθώς μια άλλη, πολύ διασημότερη ηθοποιός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί την ιέρεια της ροκ μουσικής: η Μισέλ Γουίλιαμς, η οποία μετά την ερμηνεία της ως Μέρλιν Μονρό στο «Επτά Μέρες με τη Μέρλιν» (που της χάρισε και μια από τις συνολικά τρεις υποψηφιότητές της για Οσκαρ μέχρι σήμερα) μοιάζει να μην έχει ξεμπερδέψει με τους ρόλους πραγματικών προσώπων.

Janis Joplin 607

Η ταινία θα αφηγείται τους τελευταίους έξι μήνες από τη ζωή της Τζάνις Τζόπλιν, πριν από τον θάνατό της από ναρκωτικά, το 1970, σε ηλικία μόλις 27 ετών, και έχει ως βασικό παραγωγό των Πίτερ Νιούμαν, ο οποίος κατέχει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα για πολλά από τα τραγούδια της Τζόπλιν, για πληθώρα συνεντεύξεων και τηλεοπτικών εμφανίσεών της, καθώς και για μια σεβαστή ποσότητα βιογραφικών εκδόσεων για τη θρυλική μουσικό.

Προς το παρόν, κι ενώ ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η ταινία του Ντέρκιν θα πάρει μπροστά, μπορείτε να δείτε μια άλλη άποψη για τη ζωή της Τζόπλιν στο ντοκιμαντέρ «Janis: Little Girl Blue».

Διαβάστε ακόμη