Buzz

Δείτε το βιντεοκλίπ του Μισέλ Γκοντρί για το «City Lights» των White Stripes

στα 10

Ο εκκεντρικός Γάλλος σκηνοθέτης δημιούργησε το παιχνιδιάρικο βίντεο εν αγνοία του συγκροτήματος και τους το έκανε… δώρο!

Δείτε το βιντεοκλίπ του Μισέλ Γκοντρί για το «City Lights» των White Stripes

Ακόμα και στις πιο άνισες κινηματογραφικές στιγμές του, ο Μισέλ Γκοντρί («Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού») φημίζεται για την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητά του, δίνοντας ζωή σε ολότελα πρωτότυπους και ονειρικούς κόσμους. Πέρα από τις ταινίες του, όμως, φημίζεται και για μερικά από τα ωραιότερα βιντεοκλίπ των τελευταίων δεκαπέντε ετών, για καλλιτέχνες όπως η Μπγιόρκ, οι Chemical Brothers και οι Massive Attack, στα οποία η ανεξέλεγκτη φαντασία του μοιάζει να βρίσκει ιδανική έκφραση, περισσότερο ίσως ακόμα κι απ’ ότι στο σινεμά.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Δείτε το ανατριχιαστικό μουσικό βίντεο για το «Night Ride» του Ντέιβιντ Λιντς και της Κρίστα Μπελ

Michel Gondry 607

Το «City Lights» δεν είναι το πρώτο βιντεοκλίπ που ο ονειροπαρμένος Γάλλος σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει για λογαριασμό των White Stripes (από τις υπόλοιπες τέσσερις συνεργασίες τους, το υπέροχο «The Hardest Button to Butteon» έρχεται στο μυαλό). Εχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Το εν λόγω βιντεοκλίπ δεν αποτελεί ανάθεση του συγκροτήματος προς τον Γκοντρί, αλλά προσωπική πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, ο οποίος το έφτιαξε με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ «Jack White Acoustic Recordings 1998-2016», στο οποίο περιλαμβάνεται το τραγούδι «City Lights», γραμμένο ουσιαστικά την περίοδο του άλμπουμ «Get Behind Me Satan Days» του 2005.

Ετσι απλά, ο Γκοντρί αποφάσισε από μόνος του να γυρίσει το βιντεοκλίπ εν αγνοία του συγκροτήματος και τους το έστειλε ως δώρο...

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε το βίντεο.


Διαβάστε και δείτε ακόμη