Buzz

Michel Gondry + Bjork = space oddity

στα 10

Ξανά συνεργάζονται ο Μισέλ Γκοντρί και η Μπιορκ, για το video clip του «Crystalline», του πρώτου single από το νέο της άλμπουμ, «Biophilia».

Michel Gondry + Bjork = space oddity

Η πρόθεσή τους ήταν να κάνουν μαζί μια τρισδιάστατη ταινία. Οταν αυτό το σχέδιο απέτυχε, επέλεξαν το γνώριμο next best thing, το video clip για το επερχόμενο, πλέον φιλόδοξο απ’ ό,τι φαίνεται, άλμπουμ της Μπιορκ. Και για να επισφραγίσουν τη συνεργασία τους, ταξίδεψαν εικονικά μέχρι το φεγγάρι!

Πάρτε μια γεύση βλέποντας το video clip παρακάτω κι ετοιμαστείτε για το «Biophilia», το οποίο η Μπιορκ αποφάσισε, όπως ήταν αναμενόμενο, να κυκλοφορήσει με τον πιο σύνθετο και μπερδεμένο τρόπο. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, σε διάφορα formats. Θα υπάρχει το κανονικό, hard copy CD, θα υπάρχει κάτι σαν smartphone application, φυσικά θα κυκλοφορήσει ψηφιακά με διάφορα extras, αλλά θα εμφανιστεί και το «Biophilia» - ογκόλιθος, ένα ξύλινο κουτί από παλαιωμένη οξυά (το άλμπουμ έχει περιβαλλοντικούς προβληματισμούς), που θα περιλαμβάνει τις οδηγίες χρήσης του άλμπουμ (!), 10 διαφορετικά εξαρτήματα κουρδίσματος μουσικών οργάνων, κατασκευασμένα από χρώμιο αλλά με 10 διαφορετικές μεταξοτυπίες στη μία τους πλευρά, παρουσιασμένα πάνω σ’ ένα δίσκο. Το κόστος αυτής της υπερπαραγωγής, 800 δολλάρια! Δείτε το video clip και κάντε την επιλογή σας (αν δεν τριπάρετε ήδη αρκετά…).