Buzz

Οχι ο Μάικλ Σιν δεν εγκαταλείπει την ηθοποιία για την πολιτική

στα 10

Πριν από δύο μέρες μία συνέντευξη του βρετανού ηθοποιού υπονοούσε ότι θα εγκαταλείψει το επάγγελμά του για να αφιερωθεί στην πολιτική. Σήμερα, ο Μάικλ Σιν βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Οχι ο Μάικλ Σιν δεν εγκαταλείπει την ηθοποιία για την πολιτική

Ο Μάικλ Σιν («Masters of Sex», «Passengers», «Nocturnal Animals») έδωσε στους Κυριακάτικους Times του Λονδίνου μία συνέντευξη που σκόρπισε ψευδείς ειδήσεις και πανικό στους καλλιτεχνικούς κύκλους και στη μάζα των θαυμαστών του.

Η ερώτηση που έβαλε φωτιά στο Internet είχε να κάνει με την πολιτική κατάσταση του σύγχρονου κόσμου, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, το Brexit, την τάση της Ευρώπης να κινηθεί προς την άκρα δεξιά. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα ο ηθοποιός τοποθετήθηκε ως εξής:

«Με τον ίδιο τρόπο που οι Ναζί έπρεπε να εμποδιστούν στη Γερμανία του '30, πρέπει κι εμείς να σταματήσουμε τώρα τις αντιδημοκρατικές δυνάμεις που βρίσκονται σε άνοδο...»

Διαβάστε κι αυτό: Ο Κεν Λόουτς, το Brexit, «ό,τι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ» και η «πολιτική» των Ευρωπαϊκών Βραβείων

michael sheen 607 1

Ο Σιν συνέχισε παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και λέγοντας ότι εκείνος θα εμπλακεί σε αυτή την προσπάθεια ακόμα κι αν «του στοιχήσει τις σχέσεις του με το Χόλιγουντ, τους φίλους και την οικογένειά του». Τόνισε όμως ότι οφείλουμε να κάνουμε κάτι τώρα, γιατί «σε 10 χρόνια θα είναι ήδη αργά».

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν οι δηλώσεις του και στήθηκε το κείμενο άφηνε να εννοηθεί ότι ο Σιν θα εγκαταλείψει την ηθοποιία και θα αφοσιωθεί στον πολιτικό ακτιβισμό.

Διαβάστε επίσης: Ο Τόμας Βίντερμπεργκ δεν σοκαρίστηκε με το Brexit

michael sheen 607

Σήμερα, ο ηθοποιός βάζει τα πράγματα στη θέση τους με μία δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο Tumblr:

Πριν από μερικές εβδομάδες, έδωσα μία συνέντευξη στους Times of London, κομμάτια της οποίας (ανάμεσα στα οποία και ο τίτλος, ο οποίος να ξεκαθαρίσω δεν ήταν δική μου δήλωση) χρησιμοποιήθηκαν κι ανακυκλώθηκαν κι από άλλα μέσα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ότι εγκαταλείπω την ηθοποιία ή το Χόλιγουντ για να αφοσιωθώ στην πολιτική. Στην πραγματική μου συζήτηση με τον δημοσιογράφο είπα ότι έχω αρχίσει τα τελευταία χρόνια να ασχολούμαι περισσότερο με πολιτικά θέμα της κοινότητας πίσω στον τόπο μου, και δεδομένου της πολιτικής κατάστασης θα ήθελα να ασχοληθώ και περισσότερο. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε «τι σημαίνει αυτό για την καριέρα μου» κι απάντησα ότι σημαίνει ότι θα δουλέψω λιγότερο ως ηθοποιός και ίσως να σταματήσω και για λίγο καιρό ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Επίσης, διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ εξίσωσα τους ανθρώπους που ψήφισαν υπέρ του Brexit ή τον Τραμπ με τη φασιστική ακροδεξιά που πρέπει να σταματήσουμε. Η πλειοψηφία του βρετανικού λαού, συμπεριλαμβανομένης και της γενέτειράς μου ψήφισαν υπέρ του Brexit. Κι αν αυτή είναι η δημοκρατική απόφαση του λαού, είναι απολύτως σεβαστή. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

Εγώ συμπάσχω με τις ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μου, την οικονομία και την βιομηχανική ανάπτυξη για αυτό και καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια απέναντι στο status quo που εξέφρασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Από την άλλη, ναι, πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε και να σταματήσουμε την επάνοδο του φασισμού στο δυτικό κόσμο. Οι δημοκρατίες μας πρέπει να υποστηριχθούν κι ο καθένας από εμάς πρέπει να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα βάλει πλάτες και θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα: