Buzz

Ο Μάικλ Μουρ δεν κάνει πλάκα όταν λέει πως παίρνει τον Ντόναλντ Τραμπ στα σοβαρά

στα 10

Ο Μάικλ Μουρ μιλάει λίγο πριν την ορκωμωσία του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά, ελπίζει να ακουστεί.

Ο Μάικλ Μουρ δεν κάνει πλάκα όταν λέει πως παίρνει τον Ντόναλντ Τραμπ στα σοβαρά

«Πρέπει να πιστέψεις τον Τραμπ. Ακούω ακόμη κόσμο να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να χτίσει τον τοίχο στην πραγματικότητα. Θα τον χτίσει. Ξέρει ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να παραδώσει μια εκδοχή του τοίχου.»

Ο Μάικλ Μουρ είναι σαφής. Οσο ήταν και πριν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Και μιλάει από το εξώφυλλο του Variety με αφορμή την ορκομωσία του. Επιμένοντας πως τίποτα απ' όσα συνέβησαν πριν τις εκλογές και σίγουρα τώρα, μετά τις εκλογές δεν ήταν απλά ένα αστείο.

«Τον είχα πάρει στα σοβαρά από την πρώτη ημέρα. Γι' αυτό μπορούσα να είμαι ενεργός κατά τη διάρκεια των εκλογών. Θρήνησα αρκετούς μήνες πριν, όταν συνειδητοποίησα πως θα είναι ο νικητής.»

Δείτε ακόμη: Το Χόλιγουντ τραγουδάει «I Will Survive» ως αντίδοτο στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Michael Moore Variety

Ο Μάικλ Μουρ μιλάει στη συνέντευξη του αυτή για όλα: από τις προβλέψεις του για όσα θα κάνει ο Τραμπ, μέχρι το λόγο της Μέριλ Στριπ στις Χρυσές Σφαίρες, την πυρηνική απειλή, τον Τομ Χανκς και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έχασε η Χίλαρι.

Αυτό που θα δείτε θα είναι ότι την πρώτη ημέρα θα αποσύρει νόμους του Ομπάμα. Τη δεύτερη ημέρα θα αρχίσει να τυπώνει νόμους σαν να τύπωνε διαφημιστικά για τοπικό χορό. Πριν οι Δημοκρατικοί το πάρουν χαμπάρι, θα έχει περάσει 20 νόμους. Νόμους που θα χτίζουν τον τοίχο. Που θα θωρακίσουν την απαγόρευση των Μουσουλμάνων. Εχει δείξει ότι θα το κάνει. Και θα γλιτώσει γιατί θα απαγορεύσει Μουσουλμάνους που έρχονται από συγκεκριμένες χώρες. Οπότε θα έχει αρκετή κάλυψη για το κοινό του που θα πει: "Α είναι λογικός σε αυτό. Δεν απαγορεύει όλους τους Μουσουλμάνους."

Οι Δημοκρατικοί έχασαν εξαιτίας των Δημοκρατικών. Είναι η δεύτερη φορά τώρα μέσα σε 16 χρόνια που οι Δημοκρατικοί κερδίζουν την πλειοψηφία αλλά χάνουν. Αυτό είναι τόσο αποκρουστικό που η παλιά φρουρά του Κόμματος των Δημοκρατικών πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη. Μας απογοήτευσαν. Δεν πάει άλλο. Θα βοηθήσω να αναλάβει κάποιος νέος το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Τομ Χανκς πρέπει να είναι το μοντέλο αυτού που πρέπει να υποστηρίξουν οι Δημοκρατικοί. Τον λατρεύουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων, είναι έξυπνος και λειτουργεί ταυτόχρονα με το μυαλό και την καρδιά. Οσο γνωρίζω επίσης, οι πολιτικές του θέσεις είναι ορθές.

Είμαι σίγουρος ότι θα βάλει χέρι στους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα. Θα ευχόμουν να είχε περάσει ενός είδους ψυχολογική αξιολόγηση, γιατί είμαι πολύ σίγουρος ότι θα έβγαινε πως είναι ένας κακοήθης νάρκισσος. Τι ώρα ακριβώς έγραφε στο Twitter για την Μέριλ Στριπ; Ηταν πριν βγει ο ήλιος. Με όλα όσα γίνονται στον κόσμο - το μακελειό στο Φορτ Λόντερντεϊλ, το επεισόδιο στο Ορλάντο, τις απειλές της Βόρειας Κορέας - αυτός ξύπνησε και τον ένοιαζε μόνο η Μέριλ Στριπ.

Ακούγοντας το λόγο της Μέριλ Στριπ στις Χρυσές Σφαίρες, έκλαψα. Ηταν τόσο υπέροχα ειπωμένος από έναν τέλειο άνθρωπο. Μίλησε για ανθρώπινη κατανόηση. Δεν ήταν θέμα Ρεπουμπλικανών ή Δημοκρατικών. Ηταν θέμα: "Δεν έχεις καθόλου αξιοπρέπεια, κύριε;".

Η συμβουλή που δίνω στους Αμερικάνους που φοβούνται τον Τραμπ είναι να μην φοβούνται. Είστε η πλειοψηφία. Δεν χρειάζεται να πείσετε την πλειοψηφία των Αμερικάνων ότι αυτό είναι κακό. Το κάνει για εσάς ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Κοιτάξτε και άλλα κινήματα. Οσα πέρασαν οι σουφραζέτες. Πώς έπεισαν τους άντρες εκλέκτορες να τους δώσουν ψήφο; Κάθε φορά που ξεκινούν τέτοια κινήματα, είναι πάντα στη μειοψηφία και οφείλουν να δοκιμάσουν τη δημόσια γνώμη. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να το κάνουμε. Οπότε να είστε θαρραλέοι. Να είστε τολμηροί. Σηκωθείτε από τον καναπέ. Γίνετε ενεργοί. Ασχοληθείτε. Δεν πρέπει να περάσει εβδομάδα χωρίς να ενοχλήσετε ένα μέλος του Κογκρέσου ή έναν από τους γερουσιαστές σας. Κάντε το ρουτίνα της εβδομάδας σας. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν ήδη να αναμειχθούν στα κοινά: σε σχολικά συμβούλια, δημοτικές συνελεύσεις. Δεν θα αλλάξει τίποτα, παρά μόνο όταν κάποιοι από εμάς μπουν στη διαδικασία.

Michael Moore Variety

Διαβάστε ακόμη